تحلیل عددی تاثیر استفاده از ستون های سنگی در خاک های سست

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_0329
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 843
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی حیدری قرائی

دانشجوی - کارشناسی ارشد خاک و پی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی وفناوری پیشرفته کرمان.

مرتضی مرندی

دانشیار,دانشگاه شهید باهنر کرمان،

فضل اله سلطانی

استادیار, دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی وفناوری پیشرفته کرمان

فرزاد مردان

دانشجوی - کارشناسی ارشد خاک و پی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی وفناوری پیشرفته کرمان

چکیده

نظر به افزایش و توسعه ساخت و ساز استفاده از استقرار پی ها بر روی خاک های ضعیف ویا مسئله دار بیش از پیش نمود یافته است . ستون های سنگی از جمله روشهای بهسازی خاک می باشد که می توان از آن در خاک های رسی و سیلتی و همچنین خاک هایماسه ای واقع شده در سطوح نزدیک به سطح زمین استفاده نمود که در مقایسه با شمع ها بسیار ارزانتر وسریعتر اجرا می شوند .از این روجهت دادن طرح ها به سمت طراحی و اجرای بهینه آنها مطلوب می باشد . ستونهای سنگی برای بهسازی محدوده وسیعی از خاکهای رسی نرم و نباتی و خاکهایی که سایر روشهای بهسازی در آنها مناسب نیستند بکار می روند . محدودیت های اقتصادی، زمانی یا محیطیگاهی سبب می شود سایر روشهای بهسازی مانند پیش بارگذاری ویا تراکم دینامیکی به خاطر ارتعاشات و صدای زیاد مناسب نباشند .روشهایی مانند تراکم دینامیکی در مناطق شهری قابل استفاده نیستند . در مقابل این ستون ها به عنوان جایگزینی مناسب برای اغلب این روشها، قابلیت های خود را به اثبات رسانده است . در این مقاله، به مطالعه عددی تأثیر ستونهای سنگی برنشست توده خاک نرم ومقایسه آن با توده خاکفاقد ستون سنگی پرداخته شده است . جهت حصول این مهم، مدل عددی ستون سنگی به روش اجزاء محدود ساخته شده است. در این مطالعه از بسته نرم افزاری اجزای محدود plaxis استفاده شده است . جهت شبیه سازی رفتارخاک نرم ومصالح سنگی ستون از مدل موهر - کولمب استفاده می شود

کلیدواژه ها

ستون سنگی , خاک نرم , بهسازی خاک , نشست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.