مقایسه روشهای تجربی کاهش و افزایش سطح در توزیع رسوب مخزن سد ساوه - الغدیر

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_0111
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 546
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان مبینی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازههای آبی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

علیرضا عمادی

استادیار گروه سازههای آبی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

رامین فضل اولی

استادیار گروه سازههای آبی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

در مدیریت منابع آب محاسبه حجم رسوب در مخازن سدها از اهمیت زیادی برخوردار است ولی مهمتر از آن نحوهی توزیع رسوب میباشد. برای این کار تاکنون روشهای تجربی مختلفی ارائه شده است که از جمله مهمترین و پرکاربرد-ترین آنها روشهای افزایش سطح و کاهش سطح میباشد. هدف از این پژوهش مقایسه روشهای تجربی کاهش سطح و افزایش سطح در توزیع رسوب مخزن سد ساوه) الغدیر( میباشد. به این منظور بر اساس توپوگرافی مخزن سد در زمانساخت سد )سال 1731 ( توزیع رسوب مخزن سد در سال 1731 با استفاده از روشهای افزایش و کاهش سطح انجام شده و با هیدروگرافی برداشت شده مقایسه گردیده است. به منظور مقایسه نتایج از مجذور میانگین مربعات خطا ( RMSE ( مقادیر محاسباتی و مشاهداتی استفاده گردید. نتایج نشان داد RMSE روشهای کاهش و افزایش سطح به ترتیب برابر2/56 و 7 میلیون متر مکعب میباشد. بنابراین روش کاهش سطح روشی مناسب برای پیشبینی توزیع رسوب سد ساوه میباشد.

کلیدواژه ها

افزایش سطح، کاهش سطح، سد ساوه، توزیع رسوب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.