CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی موانع گذار به شیمیایی ارگانیک درمناطق روستایی از دیدگاه کشاورزان (مطالعه موردی: مناطق روستایی شهرستان بوانات، استان فارس)

عنوان مقاله: بررسی موانع گذار به شیمیایی ارگانیک درمناطق روستایی از دیدگاه کشاورزان (مطالعه موردی: مناطق روستایی شهرستان بوانات، استان فارس)
شناسه ملی مقاله: NCOCA02_569
منتشر شده در دومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمودرضا میرلطفی - استادیار، جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه زابل
مهدی معصومی جشنی - دانشجوی کارشناسی ارشدجغرافیا و برنامه ریزی روستایی

خلاصه مقاله:
کشاورزی ارگانیک رهیافتی است که در جهت تولید غذای پاک و سالم، دراین شیوه تولید، کاربرد هر گونه موادشیمیایی صنعتی از قبیل سموم ، کود شیمیایی، هورمون ها، آنتی بیوتیک ها غیره بسیارمحدوداست. حقایق و آمارهای دنیای کشاورزی ارگانیک حاکی از آن است که حرکت کشاورزی ارگانیک در مسیر رشد و پویایی قرار گرفته است. این تقاضا به دلائل و انگیزه های مختلف از جمله نگرانی های بهداشتی در مورد وجود بقایای مواد شیمیایی از قبیل سموم و آفت کش ها در محصولات رایج رو به افزایش است.لذا هدف تحقیق حاضر بررسی موانع گذار به کشارزی ارگانیک از دیدگاه کشاورزان مناطق روستایی شهرستان بوانات می باشد. این تحقیق به روش توصیفی – تحلیلی انجام شده است. دربعدحمایتی ، گویه (دولت هیچ گونه یارانه و پولی جهت حمایت از توسعه این نوع محصول نمی دهد با میانگین 4.43 و ضریب تغییرات 16 مهم ترین موانع پیش روی کشاورزان برای گذار از کشاورزی رایج به کشاورزی ارگانیک می باشند.

کلمات کلیدی:
شهرستان بوانات، کشاورزی ارگانیک، موانع

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/272085/