اهمیت تکنولوژی ژنتیکی به عنوان اصلی بیوتکنولوژی در تولید ارقام پرمحصول زراعی جو با استفاده از نشانگر SSR

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA02_505
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 718
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

همایون دادبه

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه تبریز

سیدسیامک علوی کیا

استادیار گروه به نژادی و بیوتکنولوژی دانشگاه تبریز

سارا دژستان

استادیار گروه اصلاح نباتات دانشگاه اردبیل

محمد مقدم

استاد گروه به نژادی و بیوتکنولوژی دانشگاه تبریز

چکیده

پیشرفت های علمی و تحقیقاتی در زمینه بیوتکنولوژی در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه حاکی از آن است که در سال های اخیر توجه زیادی به بخش بیوتکنولوژی خصوصاً گیاهی شده است. افزایش گرایش به سمت استفاده از بیوتکنولوژی جهت ایجاد امنیت غذایی برای جمعیت در حال افزایش، راهکاری مناسب برای غلبه بر فقر و گرسنگی در سالهای آتی خواهد بود. علاوه بر این استفاده مداوم از ارقام یکنواخت در سال های پیاپی افزایش حساسیت و کاهش عملکرد را در پی داشت است. در این مطالعه از 15 ژنوتیپ شامل 5 ژنوتیپ جو بومی ایران و 10 ژنوتیپ تجاری جو استفاده گردید. برای بررسی تنوع ژنتیکی نیز از 15 نشانگر SSR جو استفاده گردید. پس از انجام تجزیه به بردارهای اصلی با استفاده از داده های حاصل از نشانگرهای ریزماهواره ژنوتیپ های مورد مطالعه به طور کامل در دو گروه کاملاً مجزا قرار گرفتند. در مطالعات قبلی نشان داده شده است که تلاقی های بین گروهی عامل ایجاد نتایجی هستند که از لحاظ عملکرد و صفات برتر از والدین می باشند. هدف این مطالعه ارائه الگویی مناسب برای تلاقی ارقام با استفاده از تنوع ژنتیکی به منظور تولید ارقام پرمحصول می باشد.

کلیدواژه ها

بیوتکنولوژی ، تنوع ژنتیکی، جو، نشانگر ریزماهواره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.