مروری بر کاربردهای نانوبیوتکنولوژی کشاورزی (چالشه ها و راهکارها) در تولید محصولات سالم
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
- کد COI اختصاصی: NCOCA02_496
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1666
نویسندگان
دانشگاه پیام نور مرکزبوانات
دانشگاه پیام نور مرکزبوانات
دانشگاه پیام نور مرکزبوانات
چکیده
بدون تردید سه فناوری نوظهور اواخر قرن بیستم یعنی فناوری زیستی Biotechnology ، فناوری اطلاعات Information Technologyو فناوری نانو Nanotechnologyآینده جامعه بشری را با تحول شگرف روبرو نموده و به ویژه قرن بیست و یکم را آبستن عرضه تسهیلات وخدمات نوین نموده است و به ویژه قرن بیست و یکم را آبستن عرضه تسهیلات خدما نوین نموده است نانوبیوتکنولوژی کشاورزی مجموعه ای از متون و روش ها است که برای تولید، تغییر و اصلاح فرآورده ها، به نژادی گیاهان و تولید میکروارگانیسم ها برای کاربردهای ویژه از ارگانیسم های زنده از ذراتی با ابعاد نانو (نانوذرات) می باشد. برخی از کاربردهای نانوبیوتکنولوژی کشاورزی عبارتند از: تولید ابزارها و وسایل زیستی در مقیاس کوچک (میکروسنسورها – حسگراهای زیستی)، تشخیص اسیدهای نوکلئیک و پروتئین ها و یا متابولیت های شاخص کنترل کیفی و ایمنی مواد غذایی استفاده از نانو کامپوزیت های زیستی در بسته بندی مواد غذایی، ارزیابی خواص سیستم های نانو بیولوژیکی مثل آنزیم ها و سایر پروتئین ها، اصلاح انواع محصولات کشاورزی در مقابل تنشهای گرمایی – بیماری ها و آفات و ایجاد مقاومت در مقابل خشکسالی و ... که در این مقاله به بررسی آن ها و مزایا و مخاطرات پیش روی آن ها می پردازیم.کلیدواژه ها
چالش ها ، راکارها، کاربردها، نانوبیوتکنولوژی کشاورزیمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.