اثر ماده آلی بر تولید زیره سبز CuminCyminumL

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA02_388
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 933
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد سرحدی

دانشجوی دکتری خاک شناسی و عضو هیئت علمی تحقیقات کشاورزی جیرفت

ام لیلا رشیدی

کارشناس ارشد تحقیقاتخاک و آب منطقه جیرفت و کهنوج

چکیده

به منظور بررسی اثر مقادیر مختلف ماده آلی، کود آهن و کود روی و اثر متقابل آن ها بر عملکرد، اجزای عملکرد و درصد اسانس زیره سبز آزمایشی در سال زراعی 1391-1390 در منطقه جیرفت اجر گردیده است. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه فاکتور و سه تکرار انجام شد. کود حیوانی شامل دو سطح (صفر و 15 تن در هکتار) و کود سولفات روی در سه سطح شامل (صفر، 25 و 40 کیلوگرم در هکتار) و کود آهن شامل سه سطح (صفر، 2/5 و 5 کیلوگرم در هکتار) بود. در این تحقیق عملکرد، وزن خشک اندام هوایی، ارتفاع بوته، تعداد دانه در بوته، تعداد چتر و وزن هزار دانه اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که سطوح ماده آلی و کود آهن و کود روی بر وزن خشک اندام هوایی، عملکرد، تعداد دانه در بوته تعداد جتر در بوته، ارتفاع گیاه و وزن هزار دانه و درصد اسانس در سطح 1٪ معنی درا شد. با توجه به نتایج آماری مذکور می توان جهت افزایش حداکثر عملکرد و اجزای عملکرد زیر سبز تیمار مرکب 15 تن کو د حیوانی، 25 کیلوگرم در هکتار سولفات روی و 5 کیلوگرم در هکتار کود سکوسترین آهن راتوصیه کرد.

کلیدواژه ها

کود دامی، زیره سبز، درصد اسانس، کود آهن، کود روی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.