بررسی اثر کودهای آلی و زیستی بر عملکرد زعفران زراعی Crocus sativus L

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA02_322
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 928
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق امینی

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

سعیده ملکی فراهانی

هیئت علمی دانشگاه شاهد

چکیده

به منظور بررسی اثر کودهای زیستی آزمایشی به قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. عوامل مورد بررسی شامل کود ورمی کمپوست در 2 سطح شاهد (بدون کاربرد) و کاربرد 10 تن در هکتار کود ورمی کمپوست و عامل دوم کاربرد کود زیستی حاوی باکتری های محرک رشد سودوموناس و باسیلوس Plant Growth Promoting Rhizobacteria در 2 سطح شاهد (بدون تلقیح) و تلقیح با باکتری تعداد گل تحت تأثیر تیمارهای کودی قرار گرفت عملکرد ماده خشک کلاله با مصرف کودهای آلی و زیستی به طور معنی داری افزایش یافت. بالاترین عملکرددر تیمار مصرف کود ورمی کمپوست حاصل شد. مصرف کود زیستی بر کلروفیل و تأثیر معنی داری داشت و با مصرف این کود، کلروفیل aو b برگ به طورمعنی داری افزایش یافت. به طور کلی کوهای الی با اثر بر عملکرد کلاله زعفران و کودهای زیستی با اثر بر رنگیزه های فتوسنتزی باعث بهبود رشد و عملکرد زعفران شدند.

کلیدواژه ها

زعفران، ورمی کمپوست، عملکرد ، کلروفیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.