بررسی تأثیر ورمی کمپوست و باکتریهای آزوسپریلیوم و سودوموناس بر صفات زراعی کتان روغنی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA02_313
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 806
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام کربلایی ولیها

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان، گروه زراعت، تاکستان، ایران

جهانفر دانشیان

موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج

امیرحسین شیرانی راد

موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج

علیرضا ولد آبادی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان، گروه زراعت، تاکستان، ایران

چکیده

جهت بررسی تأثیر ورمی کمپوست و باکتری های آزوسپریلیوم و سودوموناتس بر صفات زراعی کتان روغنی، آزمایشی به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلو ک های کامل تصادفی با 4 تکرار در بهار 1390 در قزوین اجرا شد. فاکتورهای آزمایشی شامل ورمی کمپوست در چهار سطح (عدم مصرف، 0/5 برابر میزان توصیه شده، میزان توصیه شده، 1/5 برابر میزان توصیه شده) به عنوان عامل اصلی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که ورمی کمپوست و تلقیح باکتری اثر معنی داری بر عملکرد دانه گیاه کتان داشت. نتایج مقایسه میانگین اثر ساده ورمی کمپوست بر عملکرد دانه نشان داد که استفاده از ورمی کمپوست به میزان ½توصیه شده و نیز میزان توصیه شده به ترتیب با میانگین 882/625 و 888/5 کیلوگرم در هکتار بیشترین عملکرد دانه را داشتند. نتایج هم چنین نشان داد که استفاده از باکتری های آزوسپریلیوم و سودوموناس به تنهایی و بصورت ترکیبی می تواند باعث افزایش عملکرد دانه کتان بشود. این نتایج نشان داد که تیمارهای استفاده از این باکتری ها بیشترین عملکرد دانه را داشتند که نسبت به شرایط عدم تلقیح باکتری برتری معنی داری داشتند.

کلیدواژه ها

آزوسپریلیوم، سودوموناس، کتان روغنی، ورمی کمپوست

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.