تأثیر محلول پاشی نیتروژن و کلسیم بر صفات کیفی توت فرنگی رقم «آروماس»

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA02_207
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 788
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه مقدس دستجردی

دانشجوی کارشناسی ارشددانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)

مهرداد جعفرپور

استادیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)

چکیده

توت فرنگی در میان میوه های مناطق معتدله بی نظیربوده و همان طور که گلسرخ را ملکه گل ها نامیده اند، توت فرنگی نیز در بین میوه ها دارای چنین مقام وارزی می باشد، یکی ازمهمترین جنبه های کیفیت میوه توت فرنگی به ویژه توت فرنگی های گلخانه ای یا تحت کشت بدون خاک طعم و مزه آن است. در این پژوهش تأثیر محلول پاشی عناصر نیتروژن و کلسیم بر خصوصیات کیفی میوه توت فرنگی مورد بررسی قرار گرفت تیمارهای استفاده شده به صورت محلول پاشی عناصر نتیروژن 2 در هزار و کلسیم با غلظت 1 در هزار و تیمار شاهد بود. این تحقیق در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار و 4تکرار انجام شد. نتایج نشان داد اثر محلول پاشی نیتروژن باعث کاهش و کلسیم سبب افزایش میزان TSS نسبت به شاهد شد. محلول پاشی عناصر نیتروژن و کلسیم باعث افزایش سطح اسیدیته کل نسبت به تیمار شاهد شد در تیمار کلسیم بیشترین مقدار حاصل گردید. هم چنین تمام تیمارها باعث افزایش میزان ویتامین C شدند و افزایش ویتامین در Cتیمار محلول پاشی نیتروژن چمشگیر بود. اثر تیمارها در میزان pHعصاره میوه اثر معنی داری را حاصل کرد.

کلیدواژه ها

توت فرنگی، صفات کیفی، کلسیم، محلول پاشی، نیتروژن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.