ارزیابی درصد آلودگی مزارع پنبه به کرم خاردار، (Lep.: Noctuidae) Earias insulana Boisduval. و رابطه آن با تله های فرمونی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
- کد COI اختصاصی: NCOCA02_067
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1003
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حشره شناسی کشاورزی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
دانشیاران گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
عضو هیئت علمی و محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس، داراب، ایران
دانشیاران گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
چکیده
کرم خاردار پنبه، (Lepidoptera: Noctuidae) Earias insulana Boisduval. یکی از مهمترین آفات گیاهان خانواده Malvaceae در سراسر دنیا به غیر از قاره آمریکا می باشد. این حشره در سال های اخیر همواره آفتی جدی برای پنبه کاری های مناطق جنوبی کشور بویژه استان فارس و منطقه داراب بوده است. به منظور ارزیابی کارآیی تله های فرمون جنسی در کاهش درصد آلودگی به کرم خاردار پنبه به روش شکار انبوه، آزمایشی در سال 1391 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی داراب در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی شامل 6 تیمار در 4 تکرار انجام شد. تیمار های آزمایش عبارت بودند از: استفاده از تله فرمون جنسی کرم خاردار پنبه به تعداد 16، 20، 24، 30 در هر هکتار، استفاده از حشره کش لاروین (تیودیکارب) بمیزان یک کیلوگرم در هکتار و تیمار شاهد . میزان درصد آلودگی مزرعه در هفته با استفاده از شمارش یکصد گل و قوزه انجام گردید. در تیمار سم لاروین، بعد از رسیدن مزرعه به نرم مبارزه، سمپاشی انجام گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان دهنده اختلاف معنی دار زمان و تعداد تله و زمان در تعداد تله در ماه های مورد بررسی بر درصد آلودگی در هکتار بود. در طول زمان نمونه برداری بیشترین درصد آلودگی در تیمار شاهد و کمترین درصد آلودگی در تیمار 30 و 24 تله در هکتار مشاهده شد. اوج درصد آلودگی در تاریخ 28 آبان ماه مشاهده شد. در بین تیمارهای مورد بررسی بهترین کارایی برای تله فرمونی مشاهده شد.کلیدواژه ها
تله فرمونی ، درصد آلودگی، داراب،کرم خاردار پنبه، فارسمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.