معرفی استرین جدید aeruofaciens Sh2. Pseudomonas chlororaphis subsp به عنوانعامل بیوکنترل نماتد مولد غده در ایران
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
- کد COI اختصاصی: NCOCA02_057
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 635
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه گیلان
چکیده
نماتد مولد غده، Meloidogyne spp. ، انگل بسیاری از محصولات زراعی و باغی از جمله کیوی میباشد. سودوموناس ها نیز گروه مهمی از باکتریها میباشند که در بحث کنترل بیولوژیک نقش بسزایی دارند. هدف از این تحقیق معرفی و بررسی برخی از خصوصیات و کاربرد استرین جدید Pseudomonas chlororaphis subsp. aeruofaciens sh2 در شرایط آزمایشگاه و گلخانه روی مرگ و میر لاروها و تفریخ تخم نماتد بود. بدین منظور نمونهبرداری از فراریشه باغهای کیویفروت شمال کشور انجام گرفت. شناسایی باکتری آنتاگونیست با استفاده از ویژگیهای ریختشناسی، فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی و مولکولی صورت گرفت و علاوه بر این ناحیه 16sDNA آن توالی یابی شد. در شرایط آزمایشگاهی جدایه Pseudomonas chlororaphis subsp. aeurofaciens Sh2 با افزایش درصد مرگ و میر لاروها 56/38 درصد بیشترین تأثیر را از خود نشان داد. همچنین در شرایط گلخانه با کاهش تعداد گال به ترتیب به 28 عدد در مقایسه با شاهد )85/66 عدد و کاهش تعداد کیسه تخم به ترتیب به 10/6 عدد در مقایسه با شاهد 78/3 عدد عملکرد بسیارخوبی از خود نشان داد. همچنین این استرین در مقایسه با نماتدکش فنامیفوس در شرایط گلخانه اثرکنترلی بیشتری از خود نشان داد و این نوید این مهم میباشد که میتوان از این استرین در مبارزه تلفیقی و یا حتی در مبارزه بیولوژیک علیه عوامل نماتدی در سطوح بالاتر نیز بهره جست.کلیدواژه ها
کیویفروت، کنترل بیولوژیک، نماتد مولد غده و رایزوباکترهامقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.