تاثیر آلودگی قبلی گیاه میزبان روی کارایی و درصد افراد بالدار دو گونه شته Megoura viciae و Acyrthosiphon pisum

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA02_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 506
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمظفر منصوری

دانشجوی کارشناسی ارشد اگرو اکولوژی، دانشگاه شهید چمران اهواز

محسن مهرپرور

عضو هیئت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

آزمایشها در گلخانه تحقیقاتی پژوهشکده اکولوژی دانشگاه فریدریش شیلر آلمان در دمای 5 ± 25 درجه سلسیوس رو 5 ± 20 درجه شب، رطوبت نسبی 5 ±60 درصد و دوره نوری 16:8 ساعت (تاریکی: روشنایی) انجام شد برای آلودگی اولیه، به ترتیب تعداد..... 10 ...... شته بالغ بی با BucktonMegoura 10 شته Harr. ) Acyrthosiphon pisum پس از 16 روز، کل شته ها روی هر بوته شمارش شد و به منظور بررسی تاثیر آلودگی قبلی بوته ها، کلیه بوته ها با قلم موی نرم از وجود شته ها پاکسازی شدند و به مدت سه روز در قفسهای پلکسی گلاس نگهداری شدند. سپس سه پوره سن آخر M. viciae روی هر یک از بوته هایی که از قبل به همان گونه شته و نیز به A. pisum آلوده شده بودند، منتقل شد. آزمایش مشابه ای برای A. pisum انجام شد همچنین میانگین درصد افراد بالدار در تیمارهایی که از قبل به یکی از دو گونه شته آلوده شده بودند نسبت به شاهد به طور معنی داری بیشتر بود. از نتایج چنین استنباط می شود که آلودگی قبلی میزبان گیاهی به طور موثری روی پراکنش شته ها اثر دارد.

کلیدواژه ها

پراکنش، شته، باقلا، کاراییپ، Megoura viciae ، Acyrthosiphon pisum

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.