اثر تنش شوری و نماتد مولد گره ریشه )Meloidogyne javanica بر صفات مورفولوژیک گیاه نخود )arietinum در شرایط گلخانه
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
- کد COI اختصاصی: NCOCA02_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1155
نویسندگان
گروه گیاه پزشکی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز
گروه گیاه پزشکی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز
گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت
چکیده
دانه های نخود یکی از مغذی ترین دانه های حبوبات است که منبع مهمی از انرژی ،پروتئین، ویتامین، فیبر و مواد معدنی است. نماتد مولدگره ریشه در بیشتر مناطق دنیا وجود دارد و یکی از مهمترین نماتدهای اقتصادی در دنیا می باشد. شوری نیز یک عامل محدود کننده رشد و عملکرد این گیاه است. به منظور بررسی واکنش نخود به آلودگی با نماتد و شوری، تحقیقی در چهار محیط آزمایشی شامل آبیاری نرمال در شرایط آلوده به نماتد و بدون آلودگی و آبیاری تحت تأثیر شوری در محیط آلوده و بدون آلودگی درقالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرارانجام شد. از لحظه انتقال نشاءها آبیاری به صورت نرمال به برخی از گلدان ها و آبیاری با محلول 20 مولار NaC به برخی دیگر از گلدان ها اعمال شد. جمعیت اولیه نماتد از ریشه های گوجه فرنگی آلوده در شهرستان فسا جمع آوری و بعد از جداسازی به عنوان گونه javanicaMeloidogyne شناسایی و روی رقم حساس Super chief تکثیر گردید. پس از دو ماه طول بوته، وزن تر و خشک ریشه و محتوی نسبی آب برگ مورد اندازگیری قرار گرفت. نتایج نشان داد بر همکنش شوری و نماتد خسارت به گیاه نخود را در مقایسه با شرایط شوری تنها و نماتد تنها تشدید می کند نتایج این تحقیق می تواند مقدمه ای در جهت تحقیقات تکمیلی بعدی در شرایط طبیعی در جهت استفاده بهینه از منابع ارضی نامطلوب و افزایش عملکرد گیاه نخود مورد استفاده قرار گیرد.کلیدواژه ها
شوری، ،صفات رشدی، نخود، نماتد مولد گره ریشهمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.