کنترل بیولوژیک جدایه های Rhizoctonia solani , Bipolaris oryzae دو عامل بیمارگر برنج با جدایه های بومی سه گونه تریکودرما
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
- کد COI اختصاصی: NCOCA02_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 908
نویسندگان
کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه پیام نور واحد پل سفید
کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه پیام نور واحد بندپی
چکیده
بیماری های سوختگی غلاف برنج با عامل Rhizoctonia solani لکه قهوه ای با عامل Bipolaris oryzae ا ز بیماری های مهم برنج در استانهای شمالی ایران است. برای بررسی امکان کنترل بیولوژیک 3 جدایه Trichoderma harzianum 2 جدایه T. Virens و 1 جدایه atroviride بومی، در مقابل جدایه قارچ R.solani یک جدایه ی قارچ B. oryzae که از مزارع برنج آلوده استان های مازندران و گلستان جدا و خالص سازی شده بودند، توانایی هیپرپارازیتیسم، آنتی بیوز (تولید مواد فرار وکشت متقابل) و جلوگیری از تشکیل و جوانه زدن سختینه ها در شرایط آزمایشگاهی در قالب طرح کاملا تصادفی آزمایش شدند. نتایج نشان دادند که جدایه های این 3 گونه تریکودرما، با تولید مواد بازدارنده فرار و غیر فرار، توانایی معنی دار بازدارندگی از رشد میسلیوم بیمارگرها را دارند. از بین این جدایه ها T. harzianum بیشترین کارایی را در کنترل بیمارگر ها نشان دادند. همچنین نتایج نشان داد که علیرغم اینکه جدایه های تریکودرما توانایی جلوگیری از جوانه زدن سختینه های بیمارگر را ندارند ولی از تشکیل سختینه های آن جلوگیری می کنند. همچنین همه جدایه های تریکودرما توانایی پارازیته کردن R.solaniپیچیدن به دور ریسه و قطعه قطعه کردن آنها داشتند اما قادر به پارازیته کردن B. oryzaeنبودندکلیدواژه ها
شیت بلایت ،لکه قهوه ای برنج ، کنترل بیولوژیک، Trichoderma sppمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.