آماده سازی اطلاعات برای مدلسازی پشتیبانی لجستیکی مدیریت بحران سیل

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره تخصصی مدیریت شهری و شوراهای شهر
  • کد COI اختصاصی: TSDI01_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1540
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره نژاداکبری راوری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بحران دانشگاه شهید باهنر کرمان

اسدالله خواهنده کارنما

عضو هیئت علمی گروه مدیریت بازرگانی دانشگاه شهید باهنر کرمان

مسعود مجرد کاهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بحران دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

در مدیریت بحران (سیل) قبل از تصمیم گیری، به اطلاعات صحیح و آنی نیاز است. بخشی از این اطلاعات در ذهن مدیر وجود دارد، اما بخش دیگر(بخش مهمتر) این اطلاعات را بایستی از طریق محیط خارج از ذهن مدیر بدست آورد. بویژه در زمان بروز بحران های طبیعی( سیل) که شرایط کاملا اضطراری و بحرانی می باشد، به دسترسی سریع به اطلاعات از طریق عوامل خارجی نیاز داریم. در این زمینه اطلاعاتی که دقیق، صحیح، بهنگام و ساختار یافته باشند، نقش مهمی در پشتیبانی تصمیم گیری در مدیریت بحران سیل ایفا می نمایند. در اینجا هدف از مشارکت و همکاری، اهمیت آماده سازی و تایید اطلاعات ورودی برای مدلسازی پشتیبانی از مدیریت بحران سیل با استفاده از سیستم GIS می باشد. اطلاعات مناسب برای عملیات مدیریت بحران ضروری است. روش تحقیق در این مقاله اسنادی است، که برگرفته از مطالعه اسناد مانند آرشیوها، کتاب ها یا آمار رسمی است. سیستم GIS طیف گسترده ای از امکانات را برای تجزیه و تحلیل بیشتر اطلاعات، که نتایج آن را می توان برای فرآیند تصمیم گیری بویژه در هنگام وقوع بحران ها مورد استفاده قرار داد؛ پیشنهاد می کند. هدف از این سیستم ها، ارائه یک طیف گسترده ای از امکانات با شروع از پایگاه های پیچیده ای از اطلاعات دیجیتال که بصورت آنلاین در هر زمان و زمینه ای در دسترس است، می باشد. این هدف از طریق تجزیه و تحلیل مکانی معمولی (عادی) و خاص که در نهایت به تنظیم خروجی های ویژه ای که مورد نیاز واحدهای امداد رسانی می باشد، بدست می آید. بنابراین سیستم GIS نقش مهمی در ایفای موثرتر و بهتر مدیریت بحران های طبیعی (سیل) دارد و می تواند خسارات و تلفات را به میزان زیادی تحت تاثیر قرار دهد.

کلیدواژه ها

سیستم GIS، اطلاعات ورودی، سیل، امنیت شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.