درآمدی بر رویکرد جدید استراتژی توسعه شهری CDS در فرآیند برنامه ریزی شهری
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنگره تخصصی مدیریت شهری و شوراهای شهر
- کد COI اختصاصی: TSDI01_086
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2540
نویسندگان
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، شهرداری
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم
چکیده
شهر به عنوان پدیده ای پیچیده و پویاست که در گذر زمان همواره دچار تحولاتی کالبدی ، اجتماعی ، اقتصادی و حتی سیاسی و فرهنگی می شود . در نتیجه سرسام آور شهرها مدیریت شهری به علت فقدان منابع و زمان لازم برای پاسخگویی به نیازهای فزاینده شهروندان ، دچار معضلی گردیده که رهایی از آن را تنها در چارچوب راه حل های نوین می توان جستجو کرد . در این میان فرایند استراتژی توسعه شهری (CDS)به عنوان یک نظریه رویه ای – محتوایی و به عنوان رویکردی نوین در برنامه ریزی شهری توسط سازمان ائتلاف شهرها در سال 1999 با هدف کاهش فقر، توسعه پایدارو ارتقای مشارکت و ایجاد حکمرانی خوب شهری مطرح گردید . این برنامه پاسخی بود به اهمیت فزاینده شهرها و تغییراتی که در تئوری و عمل برنامه ریزی رخ داد. یک راهبرد توسعه شهری برنامه ای اجرایی برای رشد برابر و همگون در شهرهاست ، که به نحوی توسعه یافته و پایدار برای ارتقای کیفیت زندگی برای شهروندان به اجرا در می آید. اهداف CDS شامل مجموعه ای است از چشم اندازها و برنامه های اجرایی متمرکز بر ارتقای نظام اداری و مدیریت شهری ، افزایش سرمایه گذاری برای بالا بردن میزان اشتغال و خدمات ، و نیز کاهش پایدار و نظام مند فقر شهری . مقاله حاضر به روش توصیفی – تحلیلی و با استفاده از منابع و اسناد خارجی در زمینه CDS به بررسی و تشریح این رویکرد ، اهداف ، اصول و فرآیند تهیه آن پرداخته می شود و سعی دارد تا ضمن بررسی استراتژی توسعه شهری به جایگاه رهیافت CDS در این مقوله و نقش آن در انتظام فضایی شهرها بپردازد.کلیدواژه ها
توسعه شهری - استراتژی توسعه شهری CDS - مدیریت شهریمقالات مرتبط جدید
- بررسی کلانتری معماری با آخرین امکانات از طراحی مناسب
- طراحی کتابخانه دیجیتال با رویکرد معماری پارامتریک
- بررسی و تجزیه و تحلیل بهینه سازی مصرف انرژی در ساخت و ساز با استفاده از بی آی ام ۱
- طراحی پارک اکولوژیک در شهر گردشگری شاندیز با تاکید بر پایداری محیط زیست شهری
- مروری بر پژوهش های حوزه موفقیت دفاتر مدیریت پروژه بر اساس حوزه های دانشی ۱۰ گانه در پروژه های عمرانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.