نیازسنجی عوامل موثر در کارایی سازمان های مستقردر شهرهای جدید با رویکرد مدیریت بحران (مروری بر شهر جدید اندیشه)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنگره تخصصی مدیریت شهری و شوراهای شهر
- کد COI اختصاصی: TSDI01_081
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 784
نویسندگان
استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه پیام نور
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه پیام نور
دانشجوی کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه پیام نور
چکیده
با گسترش شهر و شهرنشینی و افزایش تدریحی شهرهای بزرگ به خصوص در کشورهای در حال توسعه یکی از مهم ترین موضوعاتی که غالب شهرها و روستاها با آن گریبانگیر هستند حوادث طبیعی و رخدادهای پس از این حوادث می باشد و از آنجایی که این موضوع ارتباط مستقیمی با نحوه قرارگیری شهرها بر روی عوارض طبیعی موجود و استحکام بناهای شهرها دارد پس از بروز هر یک از این حوادث نیاز به مدیریتی دقیق و سامان مند جهت رفع مشکل و بازگرداندن شهرها به حالت نرمال و طبیعی خود دارد که در این مقاله به بررسی ارتباط این موضوع با رویکرد مدیریت بحران و با نگرش کلی به وضعیت شهرهای جدید بالاخص شهر جدید اندیشه از توابع استان تهران می پردازیم. شهر اندیشه در تقسیمات ساختاری ایران در استان تهران قرار گرفته است با توجه به گسل های موجود در تهران و اطراف آن همواره احتمال وقوع زلزله در این زون وجود دارد، باید پذیرفت که یکی از ادله اصلی جهت دقت بر لزوم مدیریت بحران پدیده وقوع زلزله می باشد.در مقاله حاضر به ضرورت این مسئله که بکارگیری شاخص های مختلف مدیریت بحران به اولویت بندی و نیازسنجی عوامل مؤثر در مدیریت بحران شهر می پردازد به ارائه راهکارهایی در خصوص مدیریت بحران شهری در جهت کاهش آسیب پذیری آن بیان شده است هدف از این مقاله به کارگیری اصول مدیریتی لازم برای کاهش آسیب پذیری شهرها و دستیابی به اولویت های عوامل مؤثر در مدیریت بحران شهری در سازمان های مرتبط با مدیریت بحران در شهرهای جدید از لحاظ شاخص های مورد بررسی است. روش پژوهش صورت گرفته شامل موارد ذیل می باشد : اولا مبانی نظری و ثانیا بررسی یک نمونه موردی در تهیه ی طرح پیشگیری از بحران و کاهش آسیب پذیری می باشد .روش پژوهش توصیفی است که از مدل های کیفی استفاده شده است. با توجه به اینکه توسعه مدیریت واحد بحران بدون شناخت عوامل آسیب پذیری آن ممکن نیست. همچنین ذیلا عوامل اصلی مؤثر انتخاب شده در ادبیات جهانی که می تواند در تحلیل آسیب پذیری مدیریت بحران شهری مؤثر باشد یک یه یک مورد بررسی قرار می گیرد ، همچنین برای اولویت بندی عوامل مؤثر در نقش سازمان ها در مدیریت بحران شهرهای جدید متغیرهایی مورد بررسی قرار گرفت و نتایج ارائه گردیده است. اطلاعات مورد نیاز از طریق مطالعه میدانی سازمان های مورد بررسی جمع آوری شده است. نتایج این پژوهش را می توان در محورهای ارزیابی طرح های جامع، تفضیلی، هادی و تجدید نظر و مجموعه های شهری - مطالعه و ارزیابی طرح های بهسازی و نوسازی - ارزیابی طرح های توسعه و عمران و جامع شهرستان- ارزیابی مطالعات کاربری اراضی شهری و طبقه بندی شهری - توزیع و پراکنش فضای خدمات شهری ارزیابی پارک ها و فضای سبز شهری – پیدایش شهرواره ها و گسترش فرهنگ شهرنشینی - تحول دیدگاه ها در مدیریت و برنامه ریزی شهری قابل بهره برداری قرار داد.کلیدواژه ها
مدیریت بحران ، سازمان های مرتبط با مدیریت بحران، شهرهای جدید، نیازسنجی سازمان هامقالات مرتبط جدید
- بررسی کلانتری معماری با آخرین امکانات از طراحی مناسب
- طراحی کتابخانه دیجیتال با رویکرد معماری پارامتریک
- بررسی و تجزیه و تحلیل بهینه سازی مصرف انرژی در ساخت و ساز با استفاده از بی آی ام ۱
- طراحی پارک اکولوژیک در شهر گردشگری شاندیز با تاکید بر پایداری محیط زیست شهری
- مروری بر پژوهش های حوزه موفقیت دفاتر مدیریت پروژه بر اساس حوزه های دانشی ۱۰ گانه در پروژه های عمرانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.