مطالعه وضعیت اقلیمی و هیدرولوژی حوضه بارکیلی رود استان گیلان

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 944

فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

TSDI01_079

تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393

چکیده مقاله:

حوضه بارکیلی رود بخشی از شهرستان لنگرود است. که از نظر طبیعی از زیر حوضه های شلمان رود، یکی از مهمترین رودهای شرق گیلان می باشد. حوضه ایست کوهستانی و کشیده با جهت غربی شرقی که در ناحیه ای مرطوب و در شمال کشور واقع شده است. وضعیت اقتصادی- اجتماعی ساکنان نواحی کوهستانی شرق گیلان با ساکنان جلگه ای متفاوت است. زیرا فیزیوگرافی حوضه به همراه وضعیت اقلیمی و تاریخی شرایطی را فراهم کرده اند که ساکنان این نواحی عمدتاً به باغات چای روی آورده اند. محدود بودن زمینهای کم شیب وپوشش جنگلی دامنه های این نواحی در تحمیل شرایط تأثیر دو چندان دارند. حوضه بارکیلی رود نیز چنین وضعیتی دارد. و محور اصلی معیشت مردم بر پایه چایکاری در دامنه ها و مختصری شالیکاری در بستر رود اصلی استوارگردیده است. بدین لحاظ در صورت فرسایش شدید خاک منبع مهم اقتصاد ساکنان از دسترس خارج می شود و اوضاع اجتماعی آنها به مخاطره می افتد. سکونتگاه روستایی در قسمتهای جلگه ای و دامنه ها و نقاط کوهستانی این حوضه استقرار دارند. به طورکلی منطقه کوهستانی و دارای شیب تند است. از نظر موقعیت محلی این حوضه در 5/0 کیلومتری جنوب غربی دهستان اطاقور واقع شده است. قسمت های مرتفع کوهستانی از ارتفاع 1000 متری به بالا را گیاهان مرتعی و بخشهای دیگر حوضه را جنگل های انبوه تشکیل می دهند. قسمتهای جلگه ای هم فعالیت های کشاورزی را به خود اختصاص داده است. بارانهای فراوان و وضع خاص اراضی این حوضه زمینه مساعدی برای جاری ساختن آبهای سطحی و به وجود آوردن رودها وجوی ها ایجادکرده است. تقریباً بعد از هر باران ظرف چند ساعت سیلاب در رود جاری می شود. طبق سرشماری آمار مدیریت برنامه ریزی کشور در سال 81 تعداد آبادیهای دارای سکنه این شهر 99 عدد و تعداد آبادی های خالی ازسکنه 3 آبادی می باشد. و همچنین طبق سرشماری سال 82 جمعیت شهر اطاقور1025 نفر می باشد.

نویسندگان

اصغر نظریان

استاد گروه جغرافیای دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

کاوه زال نژاد

پژوهشگر و کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری (عضو مهندسین مشاور مازند نقش کیان - عضو مهندسین مشاور طاقستان زنده رود) (عضو باشگاه پژوهشگر

رضا کاکوان

دانشجوی دکتری جغرافیای اقلیم (آب و هواشناسی- پردیس دانشگاه خوارزمی)

کوروش مجاوری سماک

کارشناس عمران و معماری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ بنیاد مسکن و شهرسازی استان گیلان _ 1378، طرح ...
  • _ علیزاده، امین، 1379، هوا و اقلیم شناسی، انتشارات دانشگاه ...
  • نمایش کامل مراجع