بررسی و تحلیل پیاده روها و خیابانهای شهری در ساماندهی حمل و نقل شهری نمونه موردی خیابان بوعلی مابین میدان آرامگاه بوعلی تا میدان امام خمینی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,661

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

TSDI01_044

تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393

چکیده مقاله:

با اختراع خودروی شخصی و افزایش روز افزون آن، هر روز نیاز به معابر، بزرگراهها و مسیرهای سواره رو جدیدی احساس می شودکه به همین دلیل بافت ها و بناها ارزشمند تخریب شده تا راه برای عبور خودروی شخصی باز شود و این امر تجاوز به حریم پیاده و آلودگی ناشی از آن را به دنبال دارد. با وجود اینکه حرکت پیاده طبیعی ترین، قدیمی ترین و ضروری ترین شکل جابجایی انسان در محیط است اما توجه صرف برای رفع نیازهای سواره باعث تاریخ زدایی و زدودن خاطرات جمعی شده و ارزشهای بصری مسیر را کاسته است. در فضاهای پیاده بر خلاف فضاهای حرکت سواره حواس غیر بصری در ادراک هویت فضایی، احساس تعلق به محیط و دریافت کیفیتهای محیطی نقش دارد که همین تنوع و پیچیدگی به جذابیت و نیروی فضای پیاده می افزاید. با توجه به مشکلات ناشی از تداخل سواره و پیاده و خطرات ناشی از آن، همچنین از بین رفتن فضاهای شهری از جمله پیاده راهها که معابری با بالاترین حد نقش اجتماعی هستند و حیات مدنی شهر در آنها به وقوع می پیوندد(پاکزاد، 1384، 271).عابر پیاده مهمترین رکن ترافیک بعد از وسیله نقلیه میباشد.تمامی افرادی که هر روز برای انجام کار از منزل خارج و به مقاصد مدرسه،دانشگاه، اداره، بازار، کارخانه و...حرکت می کنند بخشی از مسیر را ناخواسته پیاده طی می نمایند و حتی افرادی بر حسب دستور پزشک موظف به انجام پیاده روی منظم می-شوند و همچنین تمامی افراد استفاده کننده از وسیله نقلیه نیز از محل پارک خودرو یا ایستگاه حمل و نقل عمومی مسافت باقی مانده تا محل کار را نیز پیاده طی می کنند تماما در زمره عابرین پیاده قرار می گیرند، عابرین پیاده برای زودتر رسیدن به مقصد سعی می نمایند از کوتاهترین و کم خطر ترین راهها استفاده نمایند که ممکن است به جهت ازدهام به پر خطر ترین مسیر ها تبدیل شده و هم چنین عابرین پیاده برای رسیدن به مقصد ممکن است از عرض خیابان نیز عبور نمایند که متناسب با تعداد عابرین، و سرعت حرکت آنها و تعداد خطوط سواره رو و حجم و سرعت وسایل نقلیه عمومی شلوغی تشدید می-گردد، در مسیرهای عابر پیاده طولی نیز در مواقعی که عرض پیاده رو متناسب با تعداد تردد عابرین نباشد تجاوز عابر پیاده به مسیر سواره و در نتیجه کندی حرکت و تشدید ترافیک را بدنبال خواهد داشت(معینی، 1386). برای نظم بخشی به چگونگی عبور عابرین در معابر داخل شهری و کاهش تأخیرهای زمانی ناشی از عبور و مرور در این افراد و جلوگیری از بروز حوادث ترافیکی و تکرار سیکل تشدید ترافیک و تداخل مسیرهای عابرین پیاده و وسایل نقلیه لازم است عبور عابرین پیاده در معابر شهری ساماندهی گردیده یا بحث عبور عابر پیاده در ساماندهی حمل و نقل مطرح پیرامون آن بحث گردد(Miguel, 2009).

نویسندگان

راضیه قدرجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

نیما قیطرانی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر

مجتبی خانیان

کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

فاطمه معصومی جویا

دانشجوی کار شناسی ارشد برنامه ریزی منطقه ای دانشگاه گیلان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • پاکزاد، جهانشاه، (1385)، "راهنمای طراحی فضاهای شهری در ایران"، وزارت ...
  • پورمحمدی، مرضیه(1389)، " امکان سنجی پیاده راه سازی محیط پیرامون ...
  • حبیبی، سیدمحسن، (1378)، "مسیر پیاده گردشگری"، نشریه هنرهای زیبا، شماره ...
  • رفیعیان، مجتبی، صدیقی، اسفندیار و پورمحمدی، مرضیه، 1390، " امکان ...
  • رنجبر، احسان و رییس اسماعیلی، فاطمه، 1389، " , " ...
  • نقش محور های پیاده در توسعه پایدار شهرها نمونه موردی: پیاده راه تربیت تبریز [مقاله کنفرانسی]
  • موریس، جیمز(1374)، تاریخ شکل شهر، ترجمه راضیه رضازاده، انتشارات دانشگاه ...
  • معینی، محمد مهدی، (1386)، " رفتار عابر پیاده در ارتباز ...
  • Bramilla. R&Longo. G.(1997), Pedestrian ZOmeS: A design guide, Columbia University. ...
  • Miguel, A.F. (2009), Constructal theory of pedestrian dynamics", Physics Letters ...
  • نمایش کامل مراجع