بررسی نقش سیما و منظرشهری در ارتقای هویت ایرانی -اسلامی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره تخصصی مدیریت شهری و شوراهای شهر
  • کد COI اختصاصی: TSDI01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1513
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا خالقی

کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه هنر اصفهان

صبورا صبح خیز

کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه هنر اصفهان

سحر رسمی

کارشناس ارشد طراحی شهری، دانشگاه تهران

چکیده

شهر بزرگترین نماد تمدن بشری است، که بشر آن را برای آسایش و امنیت خود بناکرده است و برای سکونت و زندگی، شهر خانه ایاست بزرگ و همان گونه که خانه باید از صفات و مزایایی برخوردار باشد تا سکونت و زندگی را مطلوب و آسایش بخش سازد، شهر نیز باید دارای کیفیات و ویژگی هایی برای تأمین آسایش و راحتی باشد. اما مسأله اینجا است که معماران و دست اندرکاران، هنرشناسان و خبرگان از مدت ها پیش به اینکه خانه باید سیمای مطلوبی داشته باشد توجه کرده اند، اما کمتر به موضوع سیمای شهر توجه شده است.سیما و منظرشهری و چگونگی و کیفیت آن، از حقوق مسلم شهروندان است و این موضوع از این جهت که انسان ها از شهر و سیمای آن تأثیر می پذیرند و از آن مهم تر آن که این تأثیر در رفتار انسان ها نسبت به محیط و نسبت به دیگر شهروندان متجلی می گردد حائز اهمیت است.مسأله ای که امروزه به طور چشمگیر در سیما و منظر شهری شهرهای امروز به چشم می خورد این است که سیما و منظر شهرهایامروز فاقد هویتند. در این زمینه دو دیدگاه متمایز وجود دارد؛ عده ای از متخصصان و کارشناسان آن را مقوله ای صرفاً فرهنگی میدانند و معتقدند که سیما و منظر شهری و چگونگی آن متأثر از فرهنگ جامعه است. در مقابل، جمعی دیگر را عقیده بر این است کهچهره ی مخدوش ،عبوس و آفت زده ی سیمای کنونی شهرها ی ما حاصل بی توجهی و کم کاری های دست اندرکاران مربوطه وهم چنین حرکت شتاب آلود برای نوسازی طی دهه های اخیر می باشد و برای اثبات ادعاهای خود به این نکته اشاره می کنند که درگذشته های نه چندان دور ،شهرهای کشورما ازسیمای منسجم و هماهنگی و هویتی مطلوب برخوردار بوده است. زیرا شکل گیریسیمای امروزی شهر که نشانی از فرهنگ، اقلیم، اعتقادات، ذوق و هنر مردمان این سرزمین نداشته است و از بازتاب هویت ایرانی_اسلامی که بیانگر تمدن و فرهنگ غنی این سرزمین است نیز عاجز است.

کلیدواژه ها

سیمای شهر، منظرشهر،هویت ، شهرایرانی- اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.