بررسی عددی تغییر طول هم زمان میدان های الکترومغناطیس روی رفتار دینامیکی یک ریزپمپ دیناموهیدرومغناطیسی (ام اچ دی)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس دینامیک شاره ها (سیالات)
  • کد COI اختصاصی: CFD15_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 662
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی دلاکه نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک (تبدیل انرژی)، دانشکده مهندسی، دانشگاه بیرجند

سیدعلی میربزرگی

استادیار گروه مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه بیرجند

چکیده

در این مقاله اثرات تغییر طول میدان های الکتریکی و مغناطیسی بر توزیع سرعت و فشار جریان در یک ریزپمپ دیناموهیدرومغناطیسی (ام اج دی) با لحاظ نواحی نفوذ جانبی الکترومغناطیس مطالعه شده است. هندسه جریان ام اچ دی یک مجرای دو بعدی است و جریان مورد نظر تراکم ناپذیر، پایدار و آرام فرض شده است. معادلات حل شده شامل معادلات حاکم بر میدان جریان و میدان الکترومغناطیس است که به روش عددی حجم محدود منفصل شده است و ارتباط بین میدان های سرعت و فشار از طریق الگوریتم سیمپل برقرار شده و ارزیابی توأم جملات پخش و جابجایی در محل وجوه از طریق طرح قاعده توانی ا نجام یافته است. نتایج عددی نشان می دهد که برای نیک نیروی حجمی یکنواخت در عرض مجرا، نظیر نیروی لورنتز با تغییر طول میدان های الکتریکی و مغناطیسی، پروفیل های سرعت حاصل در سراسر مجرا به شرط آنکه نسبت طول الکترودها به عرض مجرا بزرگتر از یک باشد، یکسان و توسعه یافته می باشند. همچنین با افزایش طول میدان الکترومغناطی سرعت و دبی جریان افزایش می یابد. از طرف دیگر نتایج عددی نشان دادند که اگرچه در نظر گرفتن نواحی نفوذ جانبی باعث تولید نیروی پیشران بیشتری می شود، اما با کمال تعجب به دلیل اثر مخالف کننده ی گرادیان فشار معکوس در ناحیه الکترودها، نهایتاً دبی جریان سیال کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

ریزپمپ دیناموهیدرومغناطیسی (ام اج دی)، نیروی لورنتز، جریان کاملاً توسعه یافته، طول میدان الکتریکی، طول م یدان مغناطیسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.