بررسی خودرومحوری در میزان امنیت اجتماعی بافت های مسکونی نمونه موردی: خیابان های مسکونی شهر قزوین

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، عمران و محیط زیست شهری
  • کد COI اختصاصی: ARCHITECTURE01_379
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1257
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن فیضی

دکترایم عماری منظر و دانشیار دانشگاه علم و صنعت

پیمان پیلی چی ها

کارشناس ارشد معماری دانشگاه علم و صنعت ایران

احسان حیدری زادی

کارشناس ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

مینا حاجیان

دانشجوی دکتری معماری دانشگاه بوعلی سینا همدان

چکیده

با شروع قرن بیستم و رشد روز اف زون مالکیت خودرو یکی از معضلات غالب در مناطق مسکونی پیش بینی کردن نیاز اتومبیل ها بود خیابان ها ساخته شدند و گذرهایی که محل عبور عابران پیاده و تعاملات اجتماعی افراد بودند و حتی فضاهای سبز به تدریج به معابری جهت عبور و مرور اتومبیل ها تبدیلشدند و بنابراین زندگی محلی و فعالیت هایا جتماعی جهت حفظ امنیت جانی افراد متمایل به ترک گذرها و سایر فضاهای عمومی گشتند با رخت بر بستن فعالیت های اجتماعی ساکنین از گذرها و نبود کنترل آنان امنیت گذرها به شدت کاهش یافت و امروزه شاهد بروز جرایم در خیابان های مسکونی هستیم. روش تحقیق در این پژوهش مورد پژوهش با استفاه از راهکارهای ترکیبی است این پژوهش ابتدا به بررسی نظریه های مختلف پیرامون زندگی اجتماعی در بافت های مسکونی می پردازد و سپس چگونگی ارتباط این نظریه ها با مقوله امنیت اجتماعی را بیان می کند بر اساس نتایج پرسشنامه ها دو محله فلسطین و خیام انتخاب و مورد آزمون قرار می گیرند بررسی ادبیات موضوع در مورد این دو محله تصدیق کننده نظریات موجود در این حوزه است. در نهایت با پاسخ دادن به سوالات تحقیق به ارائه راهکارهایی برای بازآفرینی امنیت در بافت های مسکونی پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

امنیت اجتماعی، بافت مسکونی، خود کنترلی، خودرو محوری، جامعه محوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.