نوع بتن (با و بدون نیاز به ویبره) و نقش آن در اقتصاد سازه های بلند مرتبی بتنی (بررسی موردی پروژه 21 طبقه در بابلسر)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، عمران و محیط زیست شهری
  • کد COI اختصاصی: ARCHITECTURE01_314
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 793
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد مسعودنژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ساخت دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

علی اکبر مقصودی

دانشیار بخش مهندسی عمران، دانشگاه شهید باهنر کرمان

حبیب اکبر زاده بنگر

استادیار بخش مهندسی عمران دانشگاه مازندران

چکیده

افزایش سریع جمیعت شهری و محدودیت فضا بر معماری سازه های مسکونی اثر گذار است افزایش قیمت زمین نیاز به محدود کردن گسترش افقی شهر ها و حفظ زمین های کشاورزی از عواملی هستند که بر توسعه و ساخت و سازه های بلند را اجتناب ناپذیر کرده است. عامل اقتصادی یکی از مهمترین عوامل موثر در تصمیم گیری های کارفرمایان و پیمانکاران می باشد بررسی های اولیه حاکی از آن است که انتخاب نوع بتن مورد استفاده در ساخت ساختمان های بلند مرتبه تاثیر بسزایی در هزینه ساخت سازه را دارد. در این پژوهش شش نوع بتن (با و بدون نیاز به ویبره) شامل بتن معمولی، مقاومت بالا، خود متراکم، خود متراکم مقاومت بالا، سبک و سبک خود متراکم برای سازه 21 طبقه که در شهرستان بابلسر با بتن معمولی در حال اجرا می باشد به کمک نرم افزار etabs مدل سازی و هزینه آن مورد بررسی قرار گرفت. به منظور برآورد هزینه ساخت هر یک از شش مدل مورد بررسی هزینه ها به دو قسمت 1) مصالح مورد نیاز و 2) نیروی انسانی تقسیم شده است. منظور از مصالح مورد نیاز مقدار بتن و میلگرد مصرفی درطول پروژه و نیروی انسانی شامل هزینه آرماتور بندی، قالبب ندی و کارگری برای بتن ریزی و همچنین هزینه پمپ بتن می باشد این شش نوع بتن عبارتند از بتن معمولی، مقاومت بالا، خود متراکم خود متراکم مقاومت بالا، سبک و سبک خود متراکم، نتایج حاکی از آن است که بتن مقاومت بالا و مقاومت بالای خود متراکم دارای بیشترین صرفه اقتصادی می باشند.

کلیدواژه ها

سازه های بلند مرتبه، بتن های با نیاز به ویبره، بتن بدون نیاز به ویبره، هزینه مصالح مورد نیاز، هزینه نیروی انسانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.