بررسی باغ های ایرانی نمونه موردی باغ ارم شیراز
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، عمران و محیط زیست شهری
- کد COI اختصاصی: ARCHITECTURE01_266
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 6064
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه علوم و تحقیقات خوزستان
چکیده
باغ ارم یکی از باغ های زیبا و مشهور شیراز و متعلق به دوره قاجار می باشد به گفته محققان، باغ ارم از باغ های قدیمی ایران با سابقه ای دست کم تا پیش از قرن هشتم می باشد که این ادعا نشانه اصالت این باغ است. اطلاعات و اخبار موجود از معماری این باغ بیانگر این است که این باغ یکی از قدیمی ترین نمونه های پابرجا در ایران می باشد. عمارت اصلی باغ ارم که فعلا موجود و از ساخته های دو نصیر الملک بشمار می آید در سمت مغرب باغ قرار دارد. درک مماری این باغ که از قدیمی ترین نمونه های پابرجا در ایران است هم در شناخت باغ ایراین به طور خاص و هم در شناخت معماری این سرزمین، در دوره مهم پیش از قرن هشتم، موثر و مفید است. از نظر هنر عالی نقاشی نیز این عمارت بی نصیب نمانده است سقف دو سالن طبقه سوم ساختمان که با تیرهای چوبی و تخته های منظم پوشیده شده دارای نقاشی های زیبا و بسیار نفیسی است. این مقاله ضمن معرفی و شناخت باغ ارم، با تکیه بر اطلاعات موجود تنوع طرح معماری آنها را بررسی می کند. انتخاب این باغ بر اساس 2 فرض صورت پذیرفته است. 1 پذیرش اینکه باغ ارم با توجه به سابقه تاریخی از قدیمی ترین باغ های ایران شناخته می شود. 2 پذیرش اطلاعات موجود و در دسترس شامل اوضاع فعلی باغ، عکس ها و نقشه های بر جای مانده باغ را معرفی می کند.کلیدواژه ها
باغ ایرانی، باغ ارم، طرح معماری، آرایه های معماری، چهار باغمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.