معماری بومی در جهت توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، عمران و محیط زیست شهری
  • کد COI اختصاصی: ARCHITECTURE01_261
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 614
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نغمه تفلیسی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماریدانشگاه آزاد مرکز بین الملل کیش

چکیده

مطالعه خصوصیات و ویژگی های سرزمینی که می توان به اختصار آنرا بوم نامید نقشی کلیدی در شناخت گذشته، بررسی حال و تصمیم گیری برای آینده نامید. تبلور خصوصیات و ویژ ی های بوم در معماری یعنی معماری بومی، شیوه منطقه ای معماری است که تاکنون کمتر بدان پرداخته شده است ارکان معماری بومیا ستفاده از توانایی ها و استعدادهای محیط طبیعی و مردم است وجه مشترک معماری بومی و توسعه پایدار استفاده بهینه از منابع موجود در طبیعت بدون آسیب رساندن بهطبیعت است در حقیقت می توان نقش معماری بومی را به عنوان یکی ابزارهای رسیدن به توسعه پایدار مورد مطالعه و بررسی قرار داد. با شیوه مند کردن و فرهنگ سازیم عماری بومی می توان راه رسیدن به یکی اهداف توسعه پایدار یعنی پایداری منابع طبیعی موجود و تصمیم گیری برای نحوه بهره برداری از این منابع در آینده را هموار کرد در این راه نقش حمایت های مادی و معنوی دولت اجتناب ناپذیر است و بدون حمایت های دولتی احیای معماری بومی دست نیافتنی به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

معماری بومی، توسعه پایدار، معماری بوم گرا، معماری ایران، معماری پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.