بررسی آزمایشگاهی شدت اختلاف در ناحیه غوطه وری جریان های غلیظ در کانال های روباز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، عمران و محیط زیست شهری
  • کد COI اختصاصی: ARCHITECTURE01_259
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 824
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیروس جعفری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

مهدی قمشی

استاد دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

هوشنگ حسونی زاده

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

چکیده

هر ساله مقدار زیادی از رسوبات ناشی از طغیان رودخانه ها در هنگام سیلابی شدن رودخانه به مخزن سد ها وارد می شوند که باعث کاهش عمر مفید سدها و ایجاد مشکلاتی در آب گیری از مخازن می شود جریان های غلیظ یکی از مهمترین و موثرترین عوامل انتقال رسوبات می باشند به منظور بررسی شدت اختلاط در ناحیه غوطه وری در جریان های غلیظ نمکی آزمایش هایی در قالب مدل فیزیکی صورت گرفت آزمایش ها در یک فلوم بهطول 12 متر، عرض 30 سانتی متر و عمق 47 سانتی متر در آزمایشگاه مدل های فیزیکی و هیدرولیک رسوب سازمان آب و برق استان خوزستان صورت گرفت. در این تحقیق از مخلوط آب و نمک با غلظت های مختلف به عنوان جریان غلیظ استفاده شد به منظور دست یابی به اهداف این تحقیق فلوم مورد نظر در حالات متفاوت شیب های 2%، 1/67%، 0/8% قرار گرفت و برای هر شیب چهار دبی وچ هار غلظت استفاده شد در ابتدا و انتهای ناحیه غوطه وری پروفیل سرعت اندازه گیری و بر اساس آن شدت اختلاط در ناحیه مذکور اندازه گیری شد نتایج نشان داد که شدت اختلاط در ناحیه مورد مطالعه منفی بوده و در این ناحیه ورود مقداری سیال غلیظ به سیال پیرامون مسجل می باشد.

کلیدواژه ها

جریان غلیظ، رسوب گذاری، ناحیه غوطه وری، شدت اختلاط، عدد ریچارد سون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.