جایگاه صنعت اکوتوریسم در توسعه شهری و روستایی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، عمران و محیط زیست شهری
  • کد COI اختصاصی: ARCHITECTURE01_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 600
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حیدر روحی

دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگران

ساناز صدفی

کارشناسی ارشد محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران

چکیده

در دنیایی که شباهت ظاهری و فضای شهرها و اقمار آنها بیشتر و بیشتر می شود رقابت و نوآوری در صنعت گردشگری از جمله عناصر مهم در به کارگیری این صنعت به عنوان یکی از ارکان رشد اقتصادی و توسعه پایدار است. توانمندی ها و جاذبه های اکوتوریستی از ثروت ها و سرمایه های منحصر به فرد هر کشور محسوب می شوند و بهره گیری بهینه و مطلوب از آنها می تواند نقش مهمی در توسعه اقتصادی و اجتماعی مناطق مختلف ایفا نماید. شناخت جاذبه های اکوتوریستی و برنامه ریزی متناسب با شرایط منطقه به منظور توسعه گردشگری و دستیابی به توسعه پایداری ضروری به نظر می رسد با گسترش مراکز شهری و رشد پدیده شهرنشینی، اشتیاق به سیاحت و سیر و سفر افزون شده است بهطوری که مشتاقان این امر با عنوان گردشگری در اقصی نقاط کره زمین امر گذران اوقات فراغت را تکامل بخشیده اند. بدین لحاظ توجه به ماهیت گردشگری و پیامدهای ناشی از آن لزوم تحقیق و مطالعه را در این موضوع بر مجامع علمی جهان آشکار کرده است اکوتوریسم مجموعه ای است از صنعت ارگانیک و دینامیک توریسم که در عین بازدهی و سودآوری چشم گیر اقتصادی، متضمن لایه های عمیق تر توسعه است. شهرها به علت دارا بودن جاذبه های طبیعی، تاریخی و فرهنگی از مقاصد گردشگری محسوب می شوند توسعه گردشگری شهری آثار مثبت و منفی اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی به دنبال دارد، ایجاد تعادل در این زمینه به گونه ای که آثار مثبت بیش از آثار منفی باشد، نیازمند اتخاذ سیاست های مدیریتی قوی است. بنابراین پایداری در گردشگری شهری، مستلزم توجه نظام مند به ابعاد فنی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، تاریخی و زیست محیطی است تا استفاده از جاذبه های گردشگری، مطابق با نیاز امروز و حفظ ماندگاری این منابع برای آیندگان باشد.

کلیدواژه ها

شهرنشینی، اکوتوریسم، توسعه، جاذبه های گردشگری، صنعت ارگانیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.