آلودگی هوای کلان شهرها و تاثیر آن بر سلامت مردم و محیط زیست
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، عمران و محیط زیست شهری
- کد COI اختصاصی: ARCHITECTURE01_156
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 23928
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی تهران
چکیده
مساله پیچیده آلودگی هوا کلان شهرها که بر اثر عوامل مختلفی در طی چند دهه اخیر به شکل کنونی درآمده است نیازمند شناختی دقیق و موثر از منابع و عواملی است که موجب انتشار در سطح این شهر ها گردیده است. کلان شهرها که معمولا به شهرهای با جمعیت بیشتر از یک میلیون نفر اطلاق می شود دارای منابع آلوده کننده شهری زیاد هستند که به صورت های نقطه ای و متحرک می باشند این شهرها وسایل نقلیه زیادی را در خود جای داده اند و ازطرفی دارای واحدهای صنعتی کوچک و بزرگی هستند که سهم به سزایی در آلوده کردن هوای این شهر ها را دارند. زندگی در کلان شهرها مسائل و مشکلات خاص خود را دارد. آلودگی هوا، ترافیک، آلودگی صوتی و انبوه ساختمان های بلند که بن بست بصری ایجاد کرده اند. تنها گوشه ای از این مسائل و مشکلات هستند. تاریخچه آلودگی هوا و بحث در مورد آن به قرون وسطی و حتی سال های قبل از آن باز می گردد بنابراین آلودگی هوا و قوانین وضع شده درم ورد آن پایده جدیدی نیست آلودگی هوا یکی از ابعاد آلودگی های زیست محیطی را تشکیل می دهد که باعث افزایش بیماری های قلبی، تنفسی، کاهش میزان دید، سوزش چشم و خسارت به گیاهان، حیوانات و اشیا و در سطح جهانی، منجر به گرمایش جهانی، افت ازون استراتوسفری، باران اسیدی و غیره شده است در این مقاله مهم ترین عوامل آلوده کننده هوای شهر های بزرگ و تاثیر آنها بر انسان جانوران و اشیاء عنوان شده اند که از مهمترین آنها می توان مونوکسید کرن، اکسید های ازت، اکسید های گوگرد، فلزات سنگین و ذرات معلق را نام برد که هر یک سهم به سزایی در آلوده شدن هوای شهرها و مشکلات بهداشتی و روحی روانی بر انسان ها دارند.کلیدواژه ها
آلودگی هوا، زیست محیطی، گرمایش جهانی، ازون، مونوکسید کربنمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.