ویژگی های موثر در خصوص نحوی توسعه تعاونی های آب تهران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: WRM05_440
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 569
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران مومن غریب

رییس گروه تعرفه و درآمد سازمان آب و برق خوزستان

حمیدرضا لشکری

مدیر عامل شرکت بهره برداری زهره و جراحی

اسماعیل آرزومند

مدیریت خدمات مشترکین سازمان آب و برق خوزستان

چکیده

کشور ما ایران در یکی از خشک ترین مناطق جهان قرار گرفته است. یکی از مهمترین مشکلاتی که کشور ما با آن مواجه می باشد. کمبود منابع آب شیرین است. که با توجه به مصرف بخش عمده ای از این منابع در بخش کشاورزی، مدیریت تقاضای آب در این بخش یکی از مهمترین راهکارها جهت مقابله با محدودیت های موجود منابع آب کشور است. توسعه تشکل های آب بران زمینه مدیریت منابع آب کشاورزی را ممکن می سازد. این تحقیقنیز با هدف امکان سنجی توسعه تشکل های آب بران در استان خوزستان صورت گرفته است. پژوهش حاضر از لحاظ پارادیم، کمی و از لحاظ جهت گیری و هدف، از نوع پژوهش های کاربردی است و از دسته تحقیقات توصیفی، همبستگی است. جامعه اماری تحقیق تمامی کارشناسان صاحب نظر در شرکت آب و برق خوزستان در زمینه تشکل های آب بران می باشد (40 نفر) که مورد سرشماری قرار گرفتند. ابزار اصلی تحقیق پرسشنامه بود که روایی آن به وسیله پانل متخصصان و پایایی ابزار تحقیق نیز به وسیله ضریب آلفای کرونباخ برای بخش های مختلف پرسشنامه احراز گردید(0/87). زمینه های مورد بررسی شامل زمینه های اقتصادی، اجتماعی، زیرساختی، محیطی و حمایتی بود. نتایج به دست آمده نشان داد که بین شرایط موجود و مطلوب در همه مولفه ها به جز مولفه های دسترسی به خدمات عمومی و دسترسی به جاده آسفالته و جمعیت ساکن در روستا تعداد مصرف کنندگان و تعداد تولیدکنندگان تفاوت معنی داری در سطح 99 درصد وجود دارد که نشان دهنده نبود زمینه های مناسب برای تشکیل تشکل هاست. مهمترین زمینه های توسعه تشکل ها در شرایط موجود زمینه های محیطی و زیرساختی و در اولویت های بعدی زمینه های اجتماعی، اقتصادی و حمایتی است. ولی در شرایط مطلوب زمینه های اقتصادی و حمایتی دارای اولویت بالاتری هستند

کلیدواژه ها

تشکل های آب بران،مطالعات امکان سنجی،انتقال مدیریت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.