ارزیابی بعد اجتماعی-سیاسی سیستم هیدرولیک و منابع آب و خاک حوضه دریاچه زریبار:تحلیل ذیمدخلان به سوی پایداری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: WRM05_439
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 986
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسین براری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس

علی باقری

استادیار دانشگاه تربیت مدرس

سید مختار هاشمی

همکار تحقیقاتی انستیتوی نیوکاسل برای پژوهش در زمینه پایداری

چکیده

این تحقیق از روش تحلیل ذیمدخلان، بعد اجتماعی- سیاسی سیستم هیدرولیکی و منابع آب و خاک حوضه آبریز دریاچه زریبار را ارزیابی می کند. در قرن اخیر تاثیر فعالیت های انسانی روی اکوسیستم های آبی منجر به تخریب بسیاری از پیکره های آبی شده است. دریاچه زریبار در 3 کیلومتری غرب شهر مریوان ، یکی از منحصر به فردترین دریاچه های آب شیرین در جهان به شمار می آید. طی چند سال اخیر بنا به دلایل مختلفی مانند رشد شاخص های اقتصادی ، جمعیت، کشاورزی، دامپروری، گردشگری و ازدیاد فاضلاب ناشی از آنها دریاچه دچار مسائل و مشکلات زیست محیطی و اجتماعی شده است. این مقاله بر آن باور است که تعدد ذیمدخلان (مانند جوامع محلی، کشاورزان و سازمان ها) در مسایل مرتبط به دریاچه و ناهماهنگی های زیاد بین آنها یکی از عوامل مهم در بروز و تشدید مشکلات زیست محسطس آن می باشد. لذا این مقاله، به تحلیل ذیمدخلان در دریاچه زریبار پرداخته است. این آنالیز نشان داد ذیمدخلانی که مستقیم در منطقه فعالیت می کنند مورد توجه قرار نگرفته اند. لذا پیشنهاد می گردد که بسترهای مبتنی بر مشارکت کلیه ذیمدخلان ، تبیین مشکلات از دیدگاه های کلیه ذیمدخلان و آگاه ساز کلیه ذیمدخلان، به خصوص جوامع محلی و ذیمدخلان درجه اول، در جهت پشتیبانی از راهکارهای مدیریتی، اجتماعی، اقتصادی، و مهندسی برای احیای دریاچه ایجاد گردد.

کلیدواژه ها

تحلیل ذیمدخلان،دریاچه زریبار،سیستم هیدرولیکی و منابع آب و خاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.