بررسی اثرات کشاورزی بر کیفیت آبهای زیرزمینی، استان مازندران، نور
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران
- کد COI اختصاصی: WRM05_358
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 709
نویسندگان
استادیار گروه جغرافیا دانشگاه مازندران
استادیار دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی
کارشناس سازمان آب منطقه ای استان مازندران، نور
چکیده
آب زیرزمینی یکی از مهم ترین منابع آبی مورد استفاده برای مصارف مختلف در کشور محسوب می شود. رشد جمعیت، کشاورزی در سطح گسترده و تغییرات کاربری اراضی از جمله عوامل مهم و تأثیرگذار برکیفیت آبهای زیرزمینی می باشند. در این تحقیق قسمتی از جلگه مازندران در محدوده شهرستان نور مورد مطالعه قرار گرفته است. برای انجام این کار، پارامترهای شیمیایی شامل نیترات، نیتریت، آمونیاک، فسفات و آهن از 50 نمونه آب زیرزمینی مورد بررسی قرارگرفت و نقشه های پراکنش آنها در نرم افزار ARC GIS تهیه گردید. طبق استاندارد سازمان بهداشت جهانی حد مجاز نیترات و نیتریت به ترتیب 45 و 3/. میلی گرم در لیتر می باشد که همه ی نمونه ها مقدار کمتری از این حد داشته اند. 16 درصد نمونه ها مقدار آمونیاک بیش از حد مجاز داشته اند. مقدار فسفات در همه ی نمونه ها بیش از حد مجاز (1/. میلی گرم در لیتر) بوده و برای شرب مطلوب نیستند. آزمون آماری کروسکال والیس نشان می دهد که تفاوت معنی داری بین انواع کاربری اراضی و مقادیر پارامترهای مذکور وجود ندارد.کلیدواژه ها
آب زیرزمینی، نیترات، آمونیاک، فسفات، مازندران، شهرستان نورمقالات مرتبط جدید
- مقایسه روش های مدرن و سنتی آبیاری به منظور احیا و پایداری منابع آب
- تحلیل جامع تاثیر انواع امواج بر فرآیند شیرین سازی آب در نواحی ساحلی
- عوامل آلایندگی های تالاب میانکاله و مروری بر راهکارهای بهبود کیفیت آب
- کاربرد فناوری سنجش از دور در شناسایی اراضی ماندابی
- ارزیابی تحمل برخی ارقام بومی و اصلاح شده برنج در روش نوین خشکه کاری (نوار تیپ)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.