تعیین مناطق همگن سیلابی با استفاده از الگوریتم K-means بر اساس بهترین ترکیب از پارامترهای فیزیوگرافی (مطالعه موردی: حوضه سدهای رودبار و بختیاری)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران
- کد COI اختصاصی: WRM05_331
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 708
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد عمران مهندسی رودخانه پردیس فنی مهندسی شهید عباسپور دانشگاه شهید بهشتی
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی، دانشگاه صنعتی شاهرود
چکیده
گروهی از سایتها با همگنی کافی در فرآیندهای تولید سیلاب، یک منطقه ی همگن یا گروه ادغام شده برای تحلیل فراوانی منطقه ای سیلاب را تشکیل میدهند. تحلیل خوشه ای روشی استاندارد برای تحلیل چند متغیری آماری برای تقسیم یک سری داده به چندین گروه است و با موفقیت برای تحلیل فراوانی منطقه ای استفاده شده است. با هر یک ازسایت ها یک بردار داده ها همراه می شود و سایتها با توجه به شباهت بردارهای داده شان به گروه هایی تقسیم می شوند یا با هم در یک گروه قرار می گیرند. در این مقاله ابتدا بهترین ترکیب از پارامترهای فیزیوگرافی که دارای بیشترین ضریب همبستگی با داده های حداکثر سالانه لحظه ای ایستگاه های هیدرومتری هستند، تعیین شد. سپس با کدنویسی در نرم افزار R، تحلیل خوشه ای برای 34 ایستگاه هیدرومتری واقع در استان لرستان و در محدوده حوضه سدهای رودبار و بختیاری برای حالات 2 تا 6 خوشه صورت می گیرد. در تحلیل خوشه ای، از الگوریتم خوشه بندی K-means که در نوع خوشه بندی افرازی دسته بندی می شود، بهره گرفته شده است. پس از تشکیل گروه های ادغام شده از ایستگاه ها با انجام آزمون همگنی Hosking و Walliss گروه های همگن حوضه سدهای رودبار و بختیاری تعیین گردید.کلیدواژه ها
منطقه بندی، تحلیل خوشه ای، گشتاورهای خطی،،K-means،سدهای رودبار و بختیاریمقالات مرتبط جدید
- مقایسه روش های مدرن و سنتی آبیاری به منظور احیا و پایداری منابع آب
- تحلیل جامع تاثیر انواع امواج بر فرآیند شیرین سازی آب در نواحی ساحلی
- عوامل آلایندگی های تالاب میانکاله و مروری بر راهکارهای بهبود کیفیت آب
- کاربرد فناوری سنجش از دور در شناسایی اراضی ماندابی
- ارزیابی تحمل برخی ارقام بومی و اصلاح شده برنج در روش نوین خشکه کاری (نوار تیپ)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.