شبیه سازی بالاآمدگی مخروطی آب شور زیر چاه های پمپاژ با استفاده از مدل آزمایشگاهی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: WRM05_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 699
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح اله سعادتی

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته عمران-آب، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی تهران

روح اله پروانه خواه طهران

دانش آموخته دکتری تخصصی، رشته علوم و مهندسی آبیاری-تاسیسات آبیاری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی تهران

هومن حاجی کندی

استادیار، گروه مهندسی عمران، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

با کنترل پدیده بالا آمدگی مخروطی (Upconing) آب شور زیر چاه های پمپاژ که مرحله ای از تداخل آب شور و آب شیرین است، میتوان از پدیده پیشروی (Intrusion) کامل آب شور به سمت آب شیرین در آبخوانها پیش گیری نمود. در پژوهش حاضر با استفاده از یک مدل آزمایشگاهی سه بعدی برمبنای به جعبه ماسه این پدیده شبیه سازی گردیده و براساس تجزیه و تحلیل نتایج حاصل از نمونه برداری ها مشاهده می شود با افزایش زمان بهره برداری از یک چاه با دبی برداشت 457 میلی لیتر بر دقیقه که به دلیل محدودیت های آزمایشگاهی بیشتر از دبی بحرانی پمپاژ میباشد در زمان های 345،300،240،180،120،60 دقیقه بعد از شروع پمپاژ بهترتیب ارتفاع قله بالاآمدگی مخروطی برای هدایت الکتریکی 1 میلی زیمنس بر متر نسبت به زمان صفر 11/41%،41/14%،97/46%،140/52%،156/14%،162/83% افزایش یافته و در نهایت آب شور وارد چاه می شود.همچنین در زمانهای مذکور، عرض بالاآمدگی مخروطی آب شور زیر چاه در نصف فاصله کف چاه تا بالای سطح مشترک آب شور و شیرین به ترتیب بعد از تشکیل قله در ساعت دوم به بعد 14/78%،105/4%،190/12%، 1./196ء% افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

بالاآمدگی مخروطی، پیشروی آب شور، هدایت الکتریکی، مدل آزمایشگاهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.