روش اتوماتای سلولی یادگیر و کاربرد آن در مهندسی عمران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
  • کد COI اختصاصی: MYBODIAU01_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسنعلی مسلمان یزدی

استادیار گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

حمیدرضا خلج هدایتی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

چکیده

اتوماتای سلولی یادگیر تشکیل شده از اجزایی است که در همسایگی یکدیگر قرار می گیرند و رفتار این اجزا بر اساس رفتار همسایگان و تجربیات خودش و همسایه ها تعریف می شود. اتوماتای سلولی در مواردی چون شبیه سازی فرایندهای فیزیکی همچون حرکت براونی، حل شدن، شبیه سازی فرآیندهای اجتماعی مانند انتشار شایعه، شبیه سازی پدیده های شیمیایی مانند سرایت آتش و خوردگی فلزات، پردازش تصویر، تولید اعداد تصادفی و رمزنگاری بکار گرفته شده است. برای این که با این مدل آشنا شویم ابتدا باید دو مدل اتوماتای یادگیر و اتوماتای سلولی را به خوبی بشناسیم. پس از شناخت این دو مدل ، اتوماتای سلولی یادگیر را که ترکیبی از دو مدل گفته شده است را مطرح می کنیم. و سپس کاربردهای این روش پر قدرت را در مهندسی عمران با ذکر چند مثال بیان می کنیم.

کلیدواژه ها

اتوماتای سلولی، همسایگی ها، توابع جریمه، الگوریتم اجتماع ذرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.