بررسی آسیب پذیری اتصال نمای سنگی ساختمان و بلوک های لیکا در برابر زلزله ، مطالعه موردی: بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر و بیمارستان برازجان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
  • کد COI اختصاصی: MYBODIAU01_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2363
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسنعلی مسلمان یزدی

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

ابراهیم احمدی

کارشناس ارشد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

لیلا امامی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده هنر، دانشگاه علوم و تحقیقات بوشهر

چکیده

زلزله یکی از مباحث مهم کشور ما در مختصرهای عمران و معماری است که بی توجهی به عناصر و جزئیات ساختمان در بخش سازه یا در بخش معماری لطمات جبران ناپذیری بر سرمایه های انسانی و مادی وارد می سازد. به منظور دستیابی به منظر شهری مناسب و هم چنین محافظت از جداره های خارجی ساختمان می توان به طراحی و اجرای نمای سنگی ساختمان ها پرداخت. سنگی که در نما از آن استفاده می شود باید در مقابل یخبندان، حرارت و رطوبت مقاوم بوده و در برابر نور از پایداری و ثبات برخوردار باشد. مقاومت سنگهای پلاک به ضخامت سنگ بستگی دارد. مهم ترین سنگهای مورد استفاده در صنعت ساختمان عبارتند از گرانیت (سنگ آذین) تراورتن، مرمر، مرمریت مچینی و کریستال. دلایل مناسب بودن استفاده از سنگ را می توان فراوانی و در دسترس بودن آن، ابعاد و جنس، عمر زیاد آن برشمرد. در این تحقیق نحوه درگیر کردن سنگ نما با بلوک در شرایط عادی و عملکرد این ترکیب را هنگام زلزله مورد بررسی قرار خواهیم داد. ابتدا در تعریفی از لیکا، استفاده از سبکدانه سازه ای مناسب به عنوان یک راهکار اقتصادی تولید بتن سبک و قطعات سبک بتنی معرفی شده است. به این دلیل وجود سبکدانه های مقاوم و با چگالی مناسب شرط اصلی دستیابی به بتن سبکدانه برای کاربردهای سازه ای است. این محصول در رده های مختلف مقاومتی با کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. در این پژوهش، محصولات تولیدی از بتن لیکا، بلوک لیکا را بررسی و مورد مطالعه قرار می دهیم. در اثر نیروی زلزله عملکرد سنگ نما با بلوک لیکا را بررسی نموده و با رد نحوه اتصال غلط، یک نوع اتصال با رفتاری مناسب در برابر نیروی زلزله و یا در سایر شرایط محیطی و جوی معرفی شده است. لازم به ذکر است که در این مطالعه، با بررسی نحوه اتصال صحیح سنگ نما که از مصالح سنتی بوده و تولید داخلی آن نیز به وفور یافت می شود، با مصالحی نوین مانند بلوک لیکا ترکیب شده، به گونه ای که در برابر زلزله و سایر عوامل جوی و انسانی کارکرد یکپارچه و پاسخی مناسب داشته باشد.

کلیدواژه ها

سنگ نما، بلوک لیکا، سبکدانه، زلزله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.