ارزیابی لرزه ای ساختمان های بتن مسلح با استفاده از شاخص خسارت پارک - انگ
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
- کد COI اختصاصی: MYBODIAU01_030
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1711
نویسندگان
دانشجوی کارشناس ارشد مهندسی عمران - زلزله, دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد
چکیده
برای جلوگیری از خطرات و خسارات ناشی از زمین لرزه، بایستی اثرات آنرا بر سازه ها پیش بینی نمود. تجربیات حاصل از عملکرد ساختمانهای بتنی مسلح در زمین لرزه های اخیر نشان داده است که این سازه ها هر چند مدرن و بر اساس ضوابط آئین نامه ای ساخته شده باشند، آسیب دیده و حتی منهدم میشوند.تاکنون مشخص شده که بیشترین خسارات ناشی از زمین لرزه، مربوط به عملکرد سازه در محدوده غیرخطی میباشد در این پژوهش، آسیبپذیری و نیز عملکرد ساختمانهای بتنی مسلح در برابر زلزله با استفاده از دو روش ATC-40 و شاخص خسارت پارک- انگ، مورد مطالعه قرار گرفته است.بدین منظور, تعدادی قاب بتنی که بارگذاری جانبی آنها بر اساس ضوابط مندرج در آئیننامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله (استاندارد 2800 - ویرایش دوم) صورت گرفته، طراحی و ارزیابی آسیبپذیری لرزهای بر روی آنها انجام گرفته است. در روش اول، به کمک روش تحلیل استاتیکی غیرخطی با ضوابط تعئین شده در دستورالعمل ATC-40 , عملکرد لرزهای قابهای فوق مورد مطالعه قرار گرفته است. در روش دوم که بر اساس شاخص خسارت می باشد, ارزیابی آسیب پذیری این قابها به کمک تحلیل دینامیکی غیرخطی بررسی شده است. نتایج بدست آمده از هر دو روش، حاکی از آن است که قابهای مذکور از عملکرد لرزهای مناسبی برخوردار میباشند.کلیدواژه ها
سازه بتن مسلح – عملکرد لرزه ای – آسیب پذیری لرزه ای – ارزیابی لرزه ایمقالات مرتبط جدید
- بررسی رفتار لرزه ای اتصال مهاربند به ستون جعبه ای ساخته شده از ورق در سیستم های مهاربندی شده همگرا
- عملکرد آرایش ضربدری ورق FRP و میلگرد CFRP به روش NSM در بهسازی لرزه ای اتصالات تیر به ستون بتنی
- بررسی ظرفیت باربری جانبی شمع های پیچی پره ای در خاک ماسه ای بابلسر
- بررسی طراحی برج توربین بادی در برابر بارهای باد و زلزله با در نظرگیری اثر اندرکنش خاک - سازه
- بررسی آزمایشگاهی تاثیر شرایط محیطی بر روی مقاومت بیرون کشیدگی میلگرد در لایه شاتکریت با ماده افزودنی آب نمک
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.