مقایسه مقدار واقعی PGA گسل های موجود در شهر برازجان بر اساس روش پیشنهادی با مقدار شتاب مبنای طرح آیین نامه 2800

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
  • کد COI اختصاصی: MYBODIAU01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 939
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسنعلی مسلمان یزدی

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

ابراهیم احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

چکیده

ازمیان نظریه های مختلفی که به عنوان عامل اصلی زلزله ارائه گردیده، نظریه حرکات زمین ساخت صفحه ای بیشترین مقبولیت را در میان لرزه شناسان یافته است. فلات ایران سابقه لرزه خیزی طولانی دارد و بررسی تواریخ کهن بر وقوع زلزله در سه هزار سال قبل ازمیلاد مسیح گواهست. امبرهز در یک بررسی تاریخی قریب شش هزار زلزله را که از دو هزار سال قبل در اینجا سرزمین رخ داده است. بهم فشردگی صفحات عربستان و آسیا موجب کوهزایی، چین خوردگی و وقوع زلزله در فلات ایران شده است که بعنوان نمونه می توان از کوههای زاگرس و خلیج فارس بعنوان دو چین خوردگی مهم نام برد. نواحی لرزه خیز ایران به دو ناحیه اصلی تقسیم می شود ناحیه ای که از آذربایجان آغاز شده و در امتداد رشته کوه البرز به شمال خراسان می رسد و آنگاه به سوی جنوب از حاشیه کویر تا شمال سیستان امتداد می یابد. دوم امتداد کوههای زاگراس تا لارستان می باشد. در این تحقیق با بررسی نقشه گسل های ایران و همچین فاصله گسل های موجود تا شعاع 100 کیلومتری محل مورد نظر شناسائی و پس از تهیه آمار زمین لرزه های رخ داده شده در محدوده مورد نظر، مقدار واقعی PGA هر گسل تعیین می گردد و بحرانی ترین گسل از نظر فعال بودن را انتخاب و بر اساس شتاب مبنای طرح گسل مد نظر جابجایی سازه را با مقدار شتاب مبنای طرح آیین نامه 2800 مقایسه می نمائیم. نتایج نشان می دهد که در طراحی سازه ای می توان برای ساختمان های نزدیک به گسل بحرانی به جای استفاده از شتاب مبنای طرح آیین نامه 2800 از مقادیر بدست آمده در این تحقیق استفاده گردد.

کلیدواژه ها

شتاب مبنای طرح، گسل ، زلزله، آیین نامه 2800

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.