بررسی انتقال آب رودخانه ارس به دریاچه ارومیه و انطباق آن با رژیم حقوقی رودخانه های بین المللی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: ششمین همایش مجازی بینالمللی تحولات جدید ایران و جهان
- کد COI اختصاصی: IRANWORLD06_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2319
نویسندگان
دانشجوی دکترای حقوق بین المللی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان
دانشگاه کارشناسی ارشد حقوق بین الملل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
چکیده
رودخانه های بین المللی، آبراهی است که قسمت های مختلف آن در قلمرو چند کشور واقع شده که شامل رودخانه های مرزی، پیاپی یا متوالی می باشد. رودخانه های هم جوار یا مرزی که مرز میان دو کشور را تشکیل می دهند و رودخانه های پیاپی با متوای از قلمرو دو یا چند کشور می گذرند. بنابراین، یک رودخانه ممکن است هم رودخانه مرزی باشد و هم یک رودخانه پیاپی، به عنوان مثال، می توانیم از رودخانه ارس نام ببریم که این رودخانه از خاک ترکیه سرچشمه می گیرد و پس از گذشت از مرز ترکیه و ارمنستان، از محل دیم قشلاق که مرز ثلاثه (ایران، ترکیه و آذربایجان) می باشد به اعتبار عبور از چندین سرزمین، رودخانه پیاپی و از جهت این که مرز چندین کشور را تشکیل می هد، هدف این نوشتار بررسی حقوقی انتقال اب رودخانه ارس به دریاچه ارومیه و انطباق آن با رژیم حقوقی رودخانه های بین المللی می باشد ولی بر طبق کنوانسیون 1997 م. رویه های قضایی بین المللی 1927 م و نظریات حقوقدانان و انستیتوهای بین المللی بر استفاده مشترک رودخانه های بین المللی تأیید و تأکید شده است. هم چنی این امر در موافقت نامه های دو جانبه یان دولت ایران و دولت شوروی سوسیالیستی سابق در سال های 1334، 1342، 1353 ه. ش و دولت جمهوی اسلامی ایران و دولت جمهوری اسلامی آذربایجان در سال های اخیر، خصوصاً 2012 م و 2013 م بر استفاده مشترک و بهینه از رودخانه ارس تأیید و تأکید بر انتقال آب آن بر دریاچه ارومیه توافق شده است. روش تحقیق در این مقاله مبتنی بر مطالعه اسنادی و تحلیل محتوا می باشد.کلیدواژه ها
ژئوپلیتیک، قفقاز جنوبی، گرجستان روسیه، امریکامقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.