استفاده از امواج فراصوت به عنوان یک روش کمکی در فرایند استخراج

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی توسعه کیفیت راهبردی فراگیر در سلامت غذا
  • کد COI اختصاصی: IRANQMS01_218
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5901
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مونا داورپناه

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، تبریز، ایران

الهام عبداللهی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، تبریز، ایران

ندا عمیدی فضلی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، ایران

چکیده

امواج فراصوت به امواجی با فرکانس بش از 18 کیلوهرتز اطلاق می شود. اولتراسوند با فرکانس پایین از طریق پدیده کاویتاسیون منجر به ایجاد یکسری تغییرات فیزیکی، مکانیکی، شیمیایی و بیوشیمیایی می شود و از این رو می توان از آن در فرایندهایی از جمله انجماد، خشک کردن، ایجاد امولسیون و مهمتر از همه در فرایند استخراج استفاده کرد. استخراج به کمک امواج فراصوت یکی از مهمترین روش های استحصال ترکیبات ارزشمند از منابع گیاهی و حیوانی است و در مقیاس بزرگ و کوچک (صنعتی و آزمایشگاهی) قابل اجرا می باشد. روش استخراج با امواج فراصوت ارزان تر بوده و کاربرد آن آسان تر است. افزایش استخراج به وسیله امواج فراصوت به پدیده کاویتاسیون (تشکیل ، رشد و متلاشی شدن حباب های کوچک در اثر ایجاد فشار منفی بزرگ در محیط مایع) نسبت داده شده است. به دلیل اثرات مکانیکی امواج فراصوت غالبا از آن به عنوان عامل کمکی در فرایند استخراج استفاده می شود. به علاوه مزایایی از جمله بالا رفتن سرعت و یازدهی استخراج، افزایش عملکرد استخراج آبی به خصوص در شرایطی که نمی توان از حلال استفاده کردف امکان جایگزینی حلال (Generally recognized as safe=GRAS) جهت بهبود فرایند استخراج، افزایش بازده استخراج ترکیبات حساس به حرارت و کاهش مقدار حلال مصرفی امکان استفاده از امواج فراصوت را به عنوان یک روش جدید و کمکی در فرایند استخراج فراهم کرده است.

کلیدواژه ها

استخراج، امواج فراصوت، کاویتاسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.