ضرورت توجه به ایمنی مواد غذایی در خانواده به منظور دستیابی به توسعه پایدار روستایی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی توسعه کیفیت راهبردی فراگیر در سلامت غذا
  • کد COI اختصاصی: IRANQMS01_185
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 917
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آمنه آورند

دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

احمد عابدی سروستانی

استادیار ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه علوم و کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

افزایش جمعیت کشورها و به موازات آن نیاز به تامین احتیاجات غذایی مردم از مهمترین مسائلی است که باید به آن پرداخته شود. در این راستا تضمین سلامت محصولات کشاورزی و فراورده های غذایی مورد مصرف جامعه مهم می باشد زیرا بهدات و سلامت اجتماعی و اقتصادی جامعه در گرو برخورداری از غذای سالم است. این مسئله هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی اهمیت بسیار دارد. از طرف دیگر امروزه تنوع تولیدات مواد غذایی روز به روز در حال افزایش می باشد و لذا امنیت، بهداشت و ایمنی مواد غذایی و نهایتا تامین سلامت مصرف کنندگان از جمله شاخص های مهم در توسعه پایدار کشاورزی و روستایی محسوب می شود. در بسیاری از جوامع در نتیجه عدم رعایت موازین بهداشتی در مواد غذایی علاوه بر درگیر نمودن بیماران با مشکلات بهداشتی، هزینه های اقتصادی فراوانی نیز به دولت ها تحمیل نموده است. علاوه بر ان انجام مبادلات و معاملات تجاری محصولات کشاورزی بین کشورهای مختلف در قالب ضوابط سازمان تجارت جهانی و رعایت استانداردهای سلامت این محصولات نیز لزوم توجه به ایمنی و بهداشت مواد غذایی را بیش از پیش نمایان می سازد. از آنجایی که بیش از 80% شیوع بیماری های ناشی از مواد غذایی به غذاهایی که در منزل آماده می شوند برمیگردد اتخاذ شیوه های مناسب بهداشتی در محیط منزل از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. به همین دلیل مقاله حاضر ضمن تشریح جایگاه ایمنی غذایی در خانواده توصیه هایی عملی به منظور ترویج مناسب آن در بین خانوارها و به خصوص زنان ارائه می دهد.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، امنیت غذایی، ایمنی غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.