اثر تعیین پیش احتمال وقوع پدیده ها در بهبود نتایج طبقه بندی تاج پوشش با استفاده از داده های سنجنده ASTER(مطالعه موردی: جنگل های اطراف ایلام)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی منابع طبیعی ایران با محوریت علوم جنگل
  • کد COI اختصاصی: NRREFS02_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 672
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه افشار

دانش آموخته دوره کارشناسی ارشد جنگلداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،

شعبان شتایی جویباری

دانشیار گروه جنگلداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

تحقیق حاضر با هدف اثر تعیین پیش احتمال وقوع پدیده ها در بهبود نتایج طبقه بندی تاج پوشش جنگل با استفاده از داده های سنجنده ASTER در پارک حفاظت شده دالاب شهرستان ایلام صورت گرفت. پس ازتصحیح هندسی، پردازش های مناسب بر روی تصاویر انجام شد. برای تهیه نقشه واقعیت زمینی و نمونه تعلیمی تعداد 157 قطعه نمونه به روش تصادفی سیستماتیک پیاده گردید. در هر قطعه نمونه میزان تاج پوشش درختان برداشت و درصد تاج پوشش کل درختان بر حسب هکتار محاسبه و قطعات نمونه به چهار طبقه تراکم تاج پوشش طبقه بندی گردیدند. برای پردازش تصویر قبل از طبقه بندی عمل نسبت گیری صورت گرفت و شاخص های گیاهی مناسب تهیه شد. برای بارزسازی بهتر تصویر تبدیل تسلدکپ صورت گرفت. با انتخاب 75 درصد از قطعات نمونه از هرطبقه تاج پوشش به عنوان نمونه تعلیمی، نشانه های طیفی طبقه ها استخراج و ترکیبات باندی مناسب انتخاب شدند. طبقه بندی با خوارزمی حداکثر احتمال انجام شد، ابتدا با داده های طیفی و با پیش احتمال مساوی وقوع طبقات و سپس با پیش احتمال معین وقوع طبقات حاصل از نقشه واقعیت زمینی صورت گرفت. نتایج با 25 درصد از نمونه های زمینی مورد ارزیابی قرار گرفت و بطور کلی نشان داد ترکیبات باندی در طبقه بندی با در نظر گرفتن پیش احتمال وقوع طبقات صحت کلی و ضریب کاپای بالاتری را بدست آوردند. نتایج مشخص نمود که داشتن اطلاعات لازم در ارتباط با میزان وقوع هر طبقه و مقدار سهمی که آن طبقه در تصویر دارد و محاسبه این پیش احتمال در نتایج طبقه بندی اثر مثبت دارد.

کلیدواژه ها

مشخصه تاج پوشش، ASTER، جنگل های زاگرس، خوارزمی حداکثر احتمال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.