بررسی جنبه های ارگونومیکی آلودگی صوتی ایجاد شده بوسیله اره موتوری در اثر بینه‏بری با اره‏موتوری در کارگران جنگل

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی منابع طبیعی ایران با محوریت علوم جنگل
  • کد COI اختصاصی: NRREFS02_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 888
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه احمدی

کارشناس ارشد مهندسی جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

باریس مجنونیان

استاد گروه جنگلداری دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

مقداد جورغلامی

استادیار گروه جنگلداری دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

رسول یاراحمدی

استادیار دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

کارگران جنگل در بخش عمده‏ای از کارها در معرض منابع بی‏شمار ‏صدا قرار می گیرند. اره‏موتوری به عنوان یکی از منابع تولید صدا، اولین و تنها ابزار قطع و تبدیل درخت در جنگل‏های شمال ایران است. هدف این تحقیق اندازه‏گیری تراز فشار صدا در مواجهه شغلی کارگران با اره‏موتوری در کار تبدیل و نیز تعیین مدت زمان مواجهه کارگران می باشد. این پژوهش در بخش نمخانه جنگل خیرود انجام شد. در این تحقیق شدت صدای اره‏موتوری و نیز مدت زمان برش در مرحله بینه‏بری در هر 15 ثانیه یکبار برای هر بینه و در مجموع به‏طور متوسط برای بینه‏های هر تنه اندازه‏گیری شد. نتایج نشان داد که در مرحله بینه‏بری اره‏موتورچی به‏طور دایم در معرض صدای بیش از حد استاندارد (dB 85) قرار دارد (dB122/7-107/9) که تقریبا تا آستانه دردناکی پیش می‏رود. در طول عملیات بینه‏بری مدت زمان اندازه‏گیری صدا در محدوده بین 12/03- 0/12 دقیقه بود که در آن کارگر اره‏موتورچی در معرض صدای 116 دسی بل قرار داشت که با توجه به استاندارد ایران و ACGIH، فرد باید تقریبا 24 ثانیه در مواجهه صدا قرار بگیرد که در این پژوهش به مدت 12/02 دقیقه در معرض این صدا قرار گرفته و در بیشتر مواقع (بیش از 95% زمان سنجی‏ها) مدت زمان مواجهه، بیش از حد مجاز بوده است. همچنین این نتایج نشان داد که با افزایش قطر تنه‏ها ، کارگر مدت زمان بیشتری در معرض صدای غیرمجاز قرار دارد.

کلیدواژه ها

جنگلداری، اره‏موتورچی، بینه‏بری، اره‏موتوری، تراز شدت صدا، زمان مواجهه با صدا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.