بررسی ساختار بوم گرا بر اساس شاخص های توسعه پایدار نمونه موردی :(روستای سرآقاسید، چهارمحال وبختیاری)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی چشم انداز نطنز در الگوی معماری و شهرسازی اسلامی در افق ۱۴۰۴
  • کد COI اختصاصی: MEMARI01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 830
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود ملک پورنقنه

دانشجوی کارشناسی ارشدمعماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بم

فرهاد کاظمیان

دکتری معماری ،عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بم

جلال زندیان

دکتری معماری ،عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بم

چکیده

انسان در طول تاریخ همواره سعی در شناسایی و ارزیابی محیط خود داشته است و بر اساس همین معیار تلاش نموده به نحوی با دنیای طبیعی و محیط خود ارتباط صحیح و مناسبی بر قرار کند .امروزه نیز محیط زیست و توسعه پایدار همواره مورد بحث وکاوش بوده است . معماری اقلیم سرد ایران حاوی بسیاری از ویژگی های منحصر به فرد است که نه تنها تخریب و ضایعه ای را بر محیط تحمیل نمی کند بلکه ضمن توجه به نیازهای زیبا شناختی به ظرفیت های طبیعی و اکولوژیک بستر خود نیز منطبق است. در واقع این معماری نه تنها از کیفیت های محیط طبیعی خود نکاست بلکه ماهیت آن را نیز ارتقا بخشیده است. در این مقاله نخست مروری اجمالی در مفهوم پایداری و پس از آن شرح ویژگی های اقتصادی اجتماعی و محیطی اقلیم سرد و به ویژه روستای سرآقاسید به عنوان بستر اصلی مطالعه پرداخته خواهد شد.

کلیدواژه ها

معماری پایدار ، پایداری محیطی ، پایداری اجتماعی ، پایداری اجتماعی ، روستای سرآقاسید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.