بررسی ارتباط الگوی مصرف میان وعده و نزدیک بینی در کودکان شهر اسلامشهر-تهران
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش ملی میان وعده های غذایی
- کد COI اختصاصی: FNCSF01_069
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1138
نویسندگان
گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
گروه تغذیه جامعهف انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذاییف دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده بهداشت، گروه تغذیه
چکیده
هدف: برخی مطالعات نشان دادند که کودکان نزدیک بین چاق هستند. از آنجا که میان وعده ها به عنوان تامین کننده بخش عمده ای از انرژی روزانه کودکان هستند. لذا مطالعه ای جهت بررسی الگوی مصرف میان وعده در گروهی از کودکان نزدیک بین شهر اسلامشهر انجام شد. روش پژوهش: اطلاعات تغذیه ای 169 کودک نزدیک بین بین 7 تا 9 ساله با 189 کودک سالم که نزدیک بینی نداشتند مقایسه شد. داده های دریافت غذایی با استفاده از یک پرسشنامه نیمه کمی بسامد خوراک 67 آیتمی و یادآمد خوراک 24 ساعته جمع آوری گردید. اطلاعات تن سنجی نیز جمع آوری گردید. جهت آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS و آزمون t-test استفاده شد. نتایج و بحث: میانگین وزن، قد و نمایه توده بدن کودکان به ترتیب 8/1 ±31/6 کیلوگرم، 7/5 ±132/3 سانتیمتر و 3/2 ±17/8 کیلوگرم بر مترمربع بود. 54/5% از کودکان مورد و 45% از کودکان شاهد چاق بودند. کودکان نزدیک بین بسیاری از ترکیبات غذایی که در میان وعده ها خورده می شود در مقایسه با کودکان شاهد، بیشتر مصرف می کردند. اختلاف معنی داری برای دریافت برنج، ماکارونی، چیپس، پفک، خشکبار، میوه، قند، شکر، عسل و مربا در میان دو گروه مورد و شاهد دیده شد (0/05> p) . هیچ اختلافی در مصرف نان، غذاهای آماده، شیرنی و دسرها، آبمیوه و لبنیات و بستنی در میان کودکان دو گروه دیده نشد. نتیجه گیری کلی: افراد نزدیک بین در مقایسه با گروه شاهد میان وعده های بیشتری از ترکیبات غذایی با کالری بالاتری مصرف می کردند.کلیدواژه ها
کودکان، نزدیک بینی، میان وعده، پرسش نامه بسامد خوراک، یادآمد خوراک 24 ساعتهمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.