ارزیابی میزان آلودگی باکتریایی شیر ،دوغ و ماست پاستوریزه در شهر زاهدان (1392)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش ملی میان وعده های غذایی
- کد COI اختصاصی: FNCSF01_026
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1212
نویسندگان
کارشناس آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، معاونت غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات ،بهداشتی ودرمانی زاهد ان
معاون غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات ،بهداشتی ودرمانی زاهدان
کارشناس آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، معاونت غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات ،بهداشتی ودرمانی زاهدان
کارشناس آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، معاونت غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات ،بهداشتی ودرمانی زاهدان
چکیده
هدف: شیر وفراورده های لبنی که غنی از پروتئین و ویتامین هستند به عنوان یک میان وعدهای غذایی مهم محسوب می شوند و با توجه به افزایش جمعیت جهان و نیاز روز افزون جامعه به مصرف آن،اطمینان از سلامت این محصول غذایی مهم یک ضرورت است. جهت تامین سلامت این محصولات از فرایند پاستوریزاسیون استفاده میشود که بمنظور ازبین بردن اکثریت میکروارگانیسم ها از جمله شمارش کلی میکروبها،کلی فرم ها واشرشیاکلی وغیره کاربرد دارد.لذا بررسی آلودگی باکتریایی شیر ،دوغ و ماست پاستوریزه در دو واحد تولیدی شهر زاهدان ( 1392 ) از اهداف این مطالعه است. مواد و روشها: در این مطالعه تعداد 102 نمونه شیرپاستوریزه و 120 نمونه ماست و دوغ پاستور یزه از دو واحد تولید کننده شیر و فراورده های لبنی پاستوریزه در شهر زاهدان به صورت تصادفی و ماهیانه در یک دوره نه ماهه (بهار،تابستان و پاییز) نمونه برداری و به بخش میکروب شناسی آزمایشگاه کنترل مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ارسال شد و آزمایشات لازم بر روی نمونه ها انجام گرفت و شاخص های مورد نظر با استانداردملی به شماره 2406 مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج: از 102 نمونه شیر 92 نمونه برابربا 90/2 درصد قابل مصرف و تعداد 10 نمونه شیر برابر با9/8 درصد غیر قابل مصرف و از 120 نمونه ماست و دوغ 108 نمونه برابربا 90 درصد قابل مصرف و 12 نمونه برابر با 10 درصد غیر قابل مصرف بودندکه از این نمونه های غیر قابل مصرف به ترتیب 9/8، 5/8، 6/7 و 3/2 درصد آلوده به شمارش کلی میکروبها، اشرشیاکلی، کلیفرم و کپک گزارش شده است و 7/5 درصد نمونه های دوغ و ماست آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس گزارش شد. نتیجه گیری کلی: با تلاش فراوان جهت آموزش موثر و نمونه برداری های مکرر توسط آزمایشگاه کنترل مواد غذایی واداره نظارت زاهدان در واحدهای تولید کننده فراورده های لبنی میزان آلودگی های نمونه ها پایین و در حد مطلوب بوده است.کلیدواژه ها
آلودگی باکتریایی، شیر، ماست، زاهدانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.