آمایش سرزمین و تأثیرات متقابل آن بر مساکن مهر (نمونه موردی: مساکن مهر شهرک مهرگان و شهرک نجفی مشهد)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_1318
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم مرادی

استادیار، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور، نیشابور، ایران

مهدی رفاهی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، واحد علوم و تحقیقات خراسان رضوی، نیشابور، ایران

چکیده

از مسائل مهم و کلیدی که در کنار برنامه ریزی های کلان و منطقه ای، باید مستقلاً به آن پرداخت، «برنامه ریزی آمایش سرزمین» است. آمایش سرزمین، به طور کلی است که با درنظر گرفتن جغرافیای مورد نظر، فضاها و منابع (طبیعی و انسانی)، در پی بهترین توزیع ممکن جمعتی با توجه ویژه به فعالیت های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی ملی و منطقه ای محل موردنظر می باشد. بدون شک از کارهای مهم دولت در بحث مسکن در سطح ملی، طرح تأمین مسکن شهروندان، موسوم به مسکن مهر بوده است و آنچه که امروزه از ان تحت عنوان «مسکن مهر» می شناسیم، صرفاً به جنبه کالبدی مسکن توجه و تأکید داشته و هدف اصلی آن اسکان قشر کم درآمد جامعه می باشد. ضمن آن که این طرح عنصر سازنده و عامل پویایی شهر یعنی «انسان» را نادیده می گیرد و فقط تلاش در اسکان او، دبون توجه به مسائل محیطی میکند. با توجه به ویژگی های اصلی مسکن به عنوان عامل اصلی سازنده و شکل دهنده شهر، باید در جهت برنامه ریزی و تعیین مسیر طرح توسعه آن، برمبنای آمایش سرزمین آن منطقه بسیار دقیق برنامه ریزی نموده و با دقت زیاد نسبت به اجرای آن اقدام نمود. از این رو جهت برخورداری از یک مسکن ایده آل باید عوامل مؤثر در ایجاد مسکن بررسی شده و چالشهای روبرو را به حداقل ممکن برساند که در این پروژه تمامی سعی ما بر این است تا با مطالعه اهمیت آمایش در این مساکن و ارائه راهکارهایی در این موردف باب جدیدی در آمایش و برنامه ریزی های ملی- منطقه ای مساکن شهری و اهمیت توجه به مکان یابی و نیز مسائل م عماری و شهرسازی مسکن به معنای واقعی خود، نه به معنای صرف سرپناه، گشوده شود.

کلیدواژه ها

آمایش و برناه ریزی، مکان یابی، محیط و مسائل محیطی، معماری، مسکن، مساکن مهر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.