بررسی نقش توریسم در توسعه روستایی با استفاده از مدل SWOT (مطالعه موردی: قلعه نوسیستان)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: GUPSD01_1295
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 925
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان
استادیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان
استادیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه پیام نور مشهد- فرمیان
چکیده
امروزه صنعت توریسم و به ویژه توریسم روستایی جایگاه خاصی در اقتصاد کشورها داشته و نقش فعال و مؤثری در ارتقاء ساختار اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورها بخصصو در کشورهای رو به توسعه بازی می کند. قلعه نو، روستایی است که با محیط بکر به لحاظ جاذبه ای طبیعی و تاریخی و نیز جاذبه های فرهنگی زیادی دارد. مسئله این تحقیق این بود که آیا روستای قلعه نو قابلیت های لازم جهت توسعه گردشگری روستایی را دارا می باشد؟ لذا پژوهش حاضر با هدف تبیین جاذبه های گردشگری در روستای قلعه نو و بررسی نقش توریسم در توسعه گردشرگی روستایی تدوین شده است. جامعه آماری این تحقیق 60 نفر از افراد مختلف از جمله جامعه محلی، فعالان اقتصادی و ذینفعان، کارشناسان و ... بودند. در این تحقیق با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه و مدل SWOT نقش توریسم در توسعه روستایی روستای قلعه نو بررسی گردید. نتایج نشان می دهد که روستای قلعه نو با برخورداری از پتانسیل های لازم جهت توسعه گردشگری می تواند گردشگران خارجی و داخلی را جذب ن ماید. این روستا علی رغم برخورداری از ظرفیت های گردشگری، به علت کمبود ا مکانات رفاهی و ضعف تبلیغاتی و عدم وجود زیرساختهای لازم برای توسعه گردشگری مواجه می باشد. لذا تشکیل ستادی به نام «ستاد توسعه گردشگری روستایی» در روستا، جهت سازمان دادن و نظارت مستمر بر امور گردشگری، بعنوان برنامه بلند مدت و تأسیس اقامتگاه ارزان قیمت روستایی و خانه های اجاره ای بعنوان برنامه کوتاه مدت پیشنهاد گردید. ضمناً برطبق مدل سوات، راهبرد رقابتی- تهاجمی برای توسعه یگردشگری این روستا پیشنهاد می گردد.کلیدواژه ها
توریسم، توسعه، سوات، قلعه نو، راهبردمقالات مرتبط جدید
- الگوهای معماری بومی در اقلیم گرم و خشک و سرد
- معیارهای طراحی مسکن همساز با اقلیم نواحی کوهستانی
- بررسی سیستماتیک عملکرد بانک های سبز در کاهش اثرات زیست محیطی: تحلیل و ارزیابی روش ها و نتایج
- بررسی انواع جلبک های ضد باکتری و عملکرد ویژه آن ها در حفظ پایدار محیط زیست
- تحلیل فضایی ریزگردها و اثرات جغرافیایی آن در منطقه بمپور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.