امکان سنجی پتانسیل های گردشگری در شهر سرعین با استفاده از مدل SWOT
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: GUPSD01_1289
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 869
نویسندگان
کارشناس ارشد معماری و مدرس دانشگاه فنی و حرفه ای فاطمه اردبیل
هنرآموز آموزش و پرورش استان اردبیل
چکیده
امروزه گردشگری، یکی از بزرگترین بخش های اقتصادی در بسیاری از کشورها به شمار می رود. گردشگری برای ایران که وابستگی شدیدی به درآمدهای نفتی دارد، می تواند به عنوان راهی برای رهایی از وابستگی به درآمدها نفتی و خروج از اقتصاد تک محصولی باشد. منطقه سرعین در غرب ا ستان اردبیل و در یک محیط بکر و دور از هیاهوی شهرهای پرجمعیت و شلوغ کشور قرار دارد و با توجه به ویژگی های محیطی، طبیعی و جاذبه های فرهنگی و ا نسانی آن تبدیل گردد و یکی از محورهای مهم گردشگری کشور باشد. از ویژگی های بارز این ناحیه با نگرش سیستمی اشاره به این مورد ا ست که در فاصله زمانی 15 دقیقه الی یک ساعت می توان تنوع جاذبه های توریستی و اکوتوریستی را مشاهده نمود که در دنیا یی نظیر است؛ این جاذبه ها اعم از چشمه های آبگرم (بیش از 60 کانون مهم آبگرم با خواص درمانی مختلف)، پیست اسکی، چشم اندازهای آتشفشانی، بهره مندی از جنگل، اقلیم کوهستانی و آثار فرهنگی و غیره را بیان نمود. مقاله حاضر با استفاده از روش پیمایش، مطالعات میدانی و تعیین نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها به شیوه SWOT به ارائه راهبردها در جهت توسعه گردشگری منطقه سرعین پرداخته است. تجزیه و تحلیل ها نشان می دهد که با توجه به توان ها و استعدادهای بالقوه گردشگری منطقه، آن می تواند به یک عامل توسعه درون زا تبدیل شود که خود نیاز به برنامه ریزی جامع برای بازنمایی نقاط قوت، تقویت فرصت و مقابله با تهدیدات و ضعف ها را ضرورت می بخشد. لازم به ذکر است راهکارهای این پژوهش در بهینه سازی وضع موجود و ساماندهی صنعت گردشگری در این منطقه می باشد.کلیدواژه ها
گردشگری، سرعین، مدل SWOTمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.