نقش گردشگری در توسعه پایدار روستایی (مطالعه موردی: دهستان ییلاقی ارده- شهرستان رضوانشهر، استان گیلان)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: GUPSD01_1285
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 955
نویسندگان
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
مدرس دانشگاه گیلان
چکیده
سکونت گاههای روستایی به دلیل دشاتن تنوع جاذبه ها از شرایط آب و هوایی گرفته تا ناهمواری ها و مناطق کوهستانی، آبشارهای طبیعی، باغات سرسبز و زیبا، آداب و سنن اجتماعی، آثار فرهنگی و بناهای قدیمی و ... از فضاهایی هستند که می توانند به نیازهای انسان گریزان از زندگی خسته کننده شهری پاسخ دهند. در سال های اخیر نیز با ظهور پارادایم توسعه پایدار در صنعت گردشگری، در سپهر علمی و اجرایی و در سطح ملی و بین المللی نگرانی های فزاینده ای در خصوص تأثیرات نامطلوب و مخرب این نوع از فعالیت ها در محیط های طبیعی از جمله نواحی روستایی مطرح شد. لذا مطالعات و اقدامات تجربی زیادی برای عملیاتی کردن مفهوم توسعه پایدار و مدل های ارزیابی آن صورت پذیرفته است. اما، علی رغم تمام این اقدامات، نتایج حاصل از پیشرفت به سوی پایداری مطلوب نبوده است. از طرف دیگر مطالعات نخستین در کشور نیز حاکی از وجود چالش های عمده در جهت دستیابی به پایداری توسعه گردشگری به ویژه در نواحی روستایی می باشد. لذا مقاله حاضر با استفاده از روش شناسی توصیفی تحلیلی، پیمایش درصدد پاسخگویی به این سوال ک لیدی بوده است که بر اساس ابعاد و شاخص ها مؤثر در توسعه پایدار گردشگری روستایی، روستاهای کوهستانی شهرستان رضوانشهر در جه سطحی از پایداری برخوردارند؟ نتایج بیانگر این مطلب است که ابعاد و شاخص های اجتماعی و اقتصادی گردشگری از پایداری بیشتری نسبت به بعد محیطی در روستاهای مورد مطالعه برخوردارند. لذا در جهت رفع ناپایداری ها می بایست اصول و الزامات رویکرد توسعه پایدار گردشگری در سیاست ها و برنامه های اجرایی به کار گرفته شود تا از این طریق توسعه گردشگری در نواحی روستایی و به خصوص روستاهای کوهستانی پایدار گردد.کلیدواژه ها
نقش، گردشگری، توسعه پایدار، روستا، رضوانشهرمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.