چگونگی تأثیر طراحی محیطی با محوریت رفع جرم در ایجاد محله های پایدار با بررسی نمونه موردی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: GUPSD01_1276
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 708
نویسندگان
کارشناس ارشد معماری، دانشگاه هنر اصفهان
استادیار گروه معماری، دانشگاه هنر اصفهان
چکیده
امروزه تشکیل و گسترش یک جامعه ی سالم به دور از جرم و دیگر رفتارهای ضد اجتماعی از مهمترین دغدغه های هر کشوری به شمار می آید. در این راستا تحقیقات گسترده ای در جهت آسیب شناسی و ناهنجاری های هر جامعه ای انجام شده است. اکثریت بررسی ها نشان می دهد که در هر شهری مناطق آسیب پذیر و محروم به دلایل مختلفی از جمله: محیط کالبدی آسیب پذیر، کمبود امکانات، محیط اجتماعی ناسالم، فقر، بیکاری و غیره معضلات اجتماعی بیشتری را به خود می بینند. طبق مطالعات انجام گرفته یکی از مؤثرترین روش ها به منظور کمک به کاهش جرم و معضلات اجتماعی قشر آسیب پذیر، طراحی منطقه های پایدار است. پایداری می تواند از طریق سه مؤلفه ی اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی تحقق یابد. اما از آنجا که طراحی محیطی یا به عبارتی دخل و تصرف در محیط فیزیکی با اثر گذاری بر رفتار اجتماعی به ایجاد محله ای پایدار کمک می کند، بعد اجتماعی پایداری از جایگاه ویژه ای برخوردار است. پایداری اجتماعی با به کارگیری اصول نظم اجتماعی، هویت اجتماعی، امنیت و آسایش در دو بعد روانی و فیزیکی، فقر زادایی، عدالت، انعطاف پذیی و غیره حاصل می شود. از این رو این مقاله بر آن است تا با تکیه بر اصول پایداری اجتماعی در ابدا منطقه های امن و پایدار را تعریف کند؛ سپس با بررسی نمونه ی موردی سه محله ی اصلاح شده که هم اکنون بیشترین فاکتور های یک محله ی امن و پایدار را دارا می باشد، نشان دهد که ایجاد منطقه ی امن و پایدار به منظور پیشگیری از جرم و رفتارهای ضد اجتماعی از رهگذر طراحی محیطی چطور امکان پذیر است.کلیدواژه ها
جرم، طراحی محیطی، پایداری اجتماعی، منطقه پایدارمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.